Anna Petrini får Interpretpriset. Pressbild.
Anna Petrini får Interpretpriset. Pressbild. Bild: Jesper Lindgren/Pressbild/TT

De får Musikaliska Akademiens priser

ANNONS

Två musiker vars gärningar "inspirerar och formar dagens och framtidens musikliv" får två av Kungliga Musikaliska Akademiens finaste priser. Interpretpriset går till kontrabasflöjtisten Anna Petrini och Jazzpriset till jazzpianisten och kompositören Lars Jansson.

De båda priserna delas ut vartannat år och har en prissumma om 100 000 kronor vardera. Anna Petrini beskrivs i juryns motivering som en "trygg ledsagare" genom okänd musikalisk terräng, medan Lars Jansson bland annat hyllas som en förnyare av pianotrions traditioner.

Priserna delas ut av kung Carl XVI Gustaf vid en högtidssammankomst den 28 november.

Lars Jansson får årets jazzpris av Kungliga Musikaliska Akademien. Pressbild.
Lars Jansson får årets jazzpris av Kungliga Musikaliska Akademien. Pressbild. Bild: Kungliga Musikaliska Akademien/Pressbild/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS