Martin Jacobsons målning 'Ateljén' ingår i den coronasamling som Statens konstråd har förvärvat. Pressbild.
Martin Jacobsons målning "Ateljén" ingår i den coronasamling som Statens konstråd har förvärvat. Pressbild. Bild: Paul Kokamägi

Coronasamling ställs ut

ANNONS

Under pandemiåret 2021 köpte Statens konstråd in mer än 500 konstverk för att stötta det svenska konstlivet. Snart visas ett urval av den så kallade coronasamlingen i en utställning.

I samlingen finns verk av 350 konstnärer från hela landet som arbetar i olika genrer. Många av konstnärerna har sökt sig till naturen och framför allt träden i sitt skapande.

"Coronasamlingen Statens konstråds nyförvärv 2021" visas på Havremagasinet Länskonsthall Boden mellan 4 juni och 11 september. Sedan går utställningen vidare till Skissernas museum i Lund där den visar från den 13 oktober till 15 januari.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS