Connie Nielsen fick sitt genombrott i 'Gladiator' och är känd för den yngre biopubliken som 'Hippolyta' i 'Wonder Woman'-filmerna. Nu spelar hon den kvinnliga huvudrollen i thrillern 'Nobody'. Arkivbild.
Connie Nielsen fick sitt genombrott i "Gladiator" och är känd för den yngre biopubliken som "Hippolyta" i "Wonder Woman"-filmerna. Nu spelar hon den kvinnliga huvudrollen i thrillern "Nobody". Arkivbild. Bild: Willy Sanjuan/AP/TT

Connie Nielsen: Våldet blir en sorts dans

Action varvad med svart humor – det tilltalar Connie Nielsen.
Kombinationen var en anledning till att hon tackade ja till den kvinnliga huvudrollen i ”Nobody”.

ANNONS
|

– Våldet är så stiliserat att jag inte ser på det som våld, det blir som en sorts dans, säger hon i ett Zoom-samtal till TT.

Vid tillfället för intervjun befinner hon sig på semester i Mexiko, detta efter en längre vistelse i England, där hon gjorde huvudrollen i miniserien ”Close to me”.

– Det var meningen att jag skulle kunna flyga fram och tillbaka, men det satte pandemin stopp för. Jag var borta från mina barn i två månader. Dagarna bestod av att vara på inspelningen och sedan på hotellet. Det var mycket ensamt.

Gift med en "nolla"

I ”Nobody” spelar Connie Nielsen Becca, hustru till Hutch (Bob Odenkirk från ”Better caul Saul”). Denne är en tystlåten, timid man som hunsas av alla och som säger att han är en ”nobody”. Inte ens när det blir inbrott hemma i huset gör han motstånd. Men när han en dag griper in och mycket effektivt hjälper en kvinna som trakasseras av gängmedlemmar får han ett gäng med stort våldskapital efter sig. Föga anar de att Hutch har ett dolt förflutet och att denna ”nolla” är betydligt våldsammare än vad de själva är.

ANNONS

– Jag ser filmen som ett ironiskt sätt att se på och satirisera manligheten i USA, säger Connie Nielsen och fortsätter:

– Det var väldigt kul att vara en del av det här gänget. Humorn påminner mycket om den som finns i mitt gamla hemland Danmark, i till exempel Anders Thomas Jensens filmer. Men det är mycket en kulturell fråga. Jag möter personer från andra kulturer och det märks att de inte förstår den här humorn.

Var gift med Lars Ulrich

Connie Nielsen fick sitt internationella genombrott med den kvinnliga huvudrollen i ”Gladiator”. Hon var i många år gift med Metallica-trummisen Lars UIrich och bor i San Francisco. Men eftersom hon också filmar i Skandinavien (senast Mikael Marcimains serie ”Liberty” och en ännu så länge hemlig film i Danmark nu i år) funderar hon på att skaffa någon form av boende i Köpenhamn.

Och så hoppas hon på fler filmer där hon får spela amazonen Hippolyta – hon har hittills gjort det i de båda ”Wonder Woman”-filmerna och i ”Justice league”.

– Jag älskar den karaktären och det var roligt att få göra så mycket stunts. Det var intressant att spela henne för två olika regissörer, Patty Jenkins och Zack Snyder. Det blev två olika versioner av samma karaktär.

ANNONS
Paisley Cadorath, Gage Munroe och Connie Nielsen i thrillern 'Nobody'. Pressbild.
Paisley Cadorath, Gage Munroe och Connie Nielsen i thrillern "Nobody". Pressbild. Bild: Allen Fraser

Fakta: Connie Nielsen

Ålder: 55 år.

Familj: Två barn med ex-maken Lars Ulrich.

Bor: I San Francisco.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller: "Djävulens advokat", "Gladiator", "Bröder", "Nymphomaniac", "Lejonkvinnan", "Wonder Woman", "Liberty", "Wonder Woman 1984".

Aktuell med: "Nobody" som har biopremiär den 4 juni.

ANNONS