Carla Sehn gör huvudrollen i Julia Thelins långfilmsdebut 'Mecenaten'. Arkivbild.
Carla Sehn gör huvudrollen i Julia Thelins långfilmsdebut "Mecenaten". Arkivbild. Bild: Tim Aro/TT

Carla Sehn får huvudroll i "Mecenaten"

Dubbelt Guldbaggenominerade Carla Sehn spelar huvudrollen när Julia Thelin gör debut som långfilmsregissör.

ANNONS

Filmen heter ”Mecenaten” och handlar om Anna, som har en dröm om att bli stor inom konstvärlden. Hon hittar på att hon är konstmecenat och lurar med två unga konststudenter till sin arbetsgivares tomma hus. Lögn leder till lögn vilket tvingar Anna att navigera mellan sanning och konsekvens.

Julia Thelin har tidigare gjort flera uppmärksammade kortfilmer. ”Push it” tävlade på filmfestivalerna i Cannes och i Toronto, novellfilmen ”Brottas” vann ett flertal priser liksom kortfilmen ”Sorry not sorry”.

Carla Sehn har varit med i tv-serierna ”Vuxna människor” och ”Kärlek och anarki”. Hon blev Guldbaggenominerad för sina roller i ”Stammisar” och ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”.

ANNONS

Nyheten om ”Mecenaten” avslöjas på Svenska filminstitutets pressträff på filmfestivalen i Cannes där filmen nu presenteras. Inspelningen börjar på Gotland i september. I en kommentar inför Cannes säger Julia Thelin i ett pressmeddelande:

"Med 'Mecenaten' vill jag bjuda publiken på en känslosam adrenalinkick! Jag vill att de ska baxna av Annas beteende. Lögnen innebär en frihet där vi kan vara som allra sannast mot varandra."

Fakta: Julia Thelin

Ålder: 32 år.

Bor: I Stockholm.

Yrke: Regissör.

Tidigare filmer: "Push it", "Brottas", "Sorry not sorry”.

Aktuell: Ska göra filmen ”Mecenaten”.

ANNONS