City of Birmingham Symphony Orchestra drabbas. Pressbild.
City of Birmingham Symphony Orchestra drabbas. Pressbild. Bild: Hannah Fathers

Birmingham skär drastiskt i kulturen

ANNONS

Kulturlivet i Birmingham riskerar att förtvina helt när kommunen drastiskt skär ner på kulturen på grund av ett underskott på 3,9 miljarder kronor, skriver NME.

Kommunen förkunnade sig bankrutt förra året. Birminghams internationella dansfestival, stadens symfoniorkester och det kända konstgalleriet Ikon Gallery hör till det man nu offrar. Det bekräftar vad kulturlivet märkt ett tag, enligt Lyle Bignon från branschföreningen Night Time Industries Association.

– Vår stads kommunfullmäktige, regionala myndigheter och nyckelaktörer har helt enkelt inte värderat kultur tillräckligt genom åren, trots dess bevisade sociala och ekonomiska fördelar, säger han.

Nyheterna kommer i en tid då infrastrukturen för musik krisar i hela Storbritannien, med varningar om att många musikarenor och gräsrotsföreningar kan tvingas stänga. Enligt The Music Venue Trust, en förening för gräsrotsmusikscener, är det inte publikens intresse som sviktar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS