Det finns frågetecken om filmatiseringen av en biskops omtalade otrohetsaffär. Arkivbild.
Det finns frågetecken om filmatiseringen av en biskops omtalade otrohetsaffär. Arkivbild. Bild: Amir Nabizadeh/TT

Avkragad biskop "chockad" av otrohetsfilm

Den tidigare biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Moviezine. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.

ANNONS

Nu håller produktionsbolaget Scandinavian Content Group på att göra film av händelsen. Men ingen har kontaktat Petersson om projektet och han är starkt kritisk.

– Jag blev chockad, inte bara över att inte hört om det utan eftersom det handlar om vanliga människor som man helt plötsligt lämnar ut på det här sättet, säger han till Aftonbladet.

Jonas Karlsson ska enligt Moviezine spela huvudrollen, men hur det blir med den saken återstår att se.

"Jag utgick naturligtvis ifrån att Thomas Petersson var informerad om det här projektet", skriver han i ett sms till Expressen.

Senare på torsdagen kontaktas tidningen av Karlsson agent som uppger att förhandlingar om hans medverkan inte inletts och "således finns inget avtal på plats".

ANNONS

Petersson gav i år ut boken ”Avkragad” med journalisten Claes de Faire som medförfattare. Även de Faire är kritisk och kallar hela idén "ett stort potentiellt förtal".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS