Susan Sarandon får inte längre anlita agenturen UTA, United Talent Agency. Arkivbild.
Susan Sarandon får inte längre anlita agenturen UTA, United Talent Agency. Arkivbild. Bild: Michel Euler/AP/TT

Agentur sparkar Susan Sarandon

Den amerikanska skådespelaren Susan Sarandon har blivit sparkad från agenturen UTA efter hennes uttalanden under en pro-palestinsk demonstration. Det uppger en talesperson för agenturen för Deadline.

ANNONS

Den Oscarsprisade Sarandon, känd från bland annat "Dead man walking" och "Thelma & Louise", har medverkat i flera pro-palestinska demonstrationer där hon yttrat kommentarer som "Det är många människor som är rädda för att vara judiska i dag, och de får ett smakprov av hur det känns att vara muslim i det här landet", skriver Deadline.

Under ett filmat tal publicerat på Tiktok uppmanar hon andra att stå upp för palestinierna.

– Människor ifrågasätter, människorna står upp, människor utbildar sig själva, folk tar steg bort från den hjärntvätt som började när de var små, sade Sarandon som också tackar judiska samfund som "stöttar oss".

ANNONS

Artist-bojkott

På X, tidigare Twitter, har Susan Sarandon bland annat återpublicerat ett pro-palestinskt inlägg om den kontroversielle Pink Floyd-sångaren Roger Waters, som redan före det pågående kriget manade till artist-bojkott mot Israel.

Tidigare har även en av agenturens styrelseledamöter, Maha Dakhil, tvingats lämna agenturen efter kommentarer om Israels krig mot Hamas. Hon hade återpublicerat en story på Instagram med texten "Just nu blir man varse vilka som stöder folkmord".

I hetluften

Sarandon är den senaste Hollywoodstjärnan att hamna i hetluften efter att ha gett sitt stöd till palestinierna, konstaterar The Guardian. Tidigare i veckan sparkades "Scream VII"-skådespelaren Melissa Barrera från produktionsbolaget Spyglass, vars företrädare uppgav för Variety att skådespelarens inlägg på sociala medier tolkades som antisemitism. Spyglass reagerade bland annat på att Barrera hade beskrivit Israels agerande som "folkmord".

ANNONS