21 miljoner för prinsessan Leias klänning

Klänningen som Carrie Fisher bar i rollen som prinsessan Leia i den första "Star wars"-filmens sista scen kan nu säljas på auktion för upp till omkring 21 miljoner svenska kronor, rapporterar The Wrap.

ANNONS
|

Klänningen troddes länge vara förstörd, men har nu hittats på en vind hos en av filmens ursprungliga medarbetare. Efter att ha restaurerats för hand under åtta månader ska klänningen nu säljas på auktion och tros kunna säljas för runt 2 miljoner dollar.

Klänningen tros vara det sista kvarlevande klädstycket från prinsessans Leias garderob. Den bars av Carrie Fisher i den avslutande scenen i ”Jedins återkomst” från 1983, då prinsessan Leia överlämnar medaljer till Han Solo och Luke Skywalker.

Klänningen är designad av den Oscarbelönade kostymören John Mollo och tillverkad av lätt, crèmefärgat silke. Det gjordes bara ett exemplar av klänningen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS