Lotta Engberg ringde upp Christer Sjögrens fru

Lotta Engberg ringde upp Christer Sjögren och frågade efter hans fru - femton år efter deras otrohetsaffär. "Jag tänkte för mig själv att nu blir det snart storm över Hammarö om Birgitta lyfter andra luren och hör vem jag pratar med", skriver Christer Sjögren i nya boken.

ANNONS
|

1991 hade Christer Sjögren och Lotta Engberg en uppmärksammad otrohetsaffär och prydde varenda löpsedel. I Sjögrens nya bok"Får jag lov att berätta - Kramgoa minnen från Christers garage" berättar han om hur Lotta ringde hem till honom femton år efter otrohetsromansen och bad honom räcka över luren till sin fru Birgitta Sjögren.

LÄS MER:Sjögrens kramgoa minnen ges ut

Det var under inspelningarna av duetten "Framtidens bro" 1990 som de två artisterna Christer Sjögren och Lotta Engberg föll för varandra.

Blev konfronterad

"Jag och Lotta var ju handlöst förälskade och för att få tillfälle att träffas hade jag de senaste månaderna hittat på olika lögner som jag lurat i Birgitta", skriver Christer Sjögren i boken.

ANNONS

Men tillslut blev lögnerna för många och Christer berättar själv i sin biografi om hur han blev konfronterad av sin fru:"Tror du inte att jag förstår att du har någon annan? Det är Lotta va? Lotta jävla fyra bugg Engberg".

LÄS MER:Christer Sjögrenom alkoholproblemen

Ringde upp Christers fru

Trots otrohetsaffären lyckades Christer och Birgitta hitta tillbaka till varandra. I boken skriver Christer Sjögren att han inte visste vad han skulle tro när Lotta Engberg ringde upp femton år senare och bad om att få prata med hans fru. Samtalet visade sig vara en fredshandling."Lotta är en sjyst tjej och hon ville höra med mig om jag hade något emot att ni två åker på turné ihop".

Enligt Christer Sjögren är Lotta och Birgitta vänner i dag och ringer varandra då och då. "Det hade jag aldrig kunnat tro då 1991", skriver Sjögren.

Förra veckan släppte Christer Sjögren sin självbiografi"Får jag lov att berätta – kramgoa minnen från Christers garage".

Lite om: Christer Sjögren

Född: Hagfors, 6 april 1950 (66 år)

Band: Jonny-Christers (1964-65, orgel), Jupiters (1965-68, orgel och sång) Pelles orkester (1968-78, sång och bas), Vikingarna (1978-2004, sång). Därefter solokarriär.

Kuriosa: Dubbad till Riddare av första klassen, Den Kongelige Norske Fortjenstorden 2005 Konserter: Deltar i turnén I juletid med Magnus Johansson (Diggiloo) och Marcos Ubeda (Doobidoo), i Ränneslövs kyrka i Laholm (19/11) och ihop med Gospel Bliss i Vinbergs kyrka i Falkenberg (25/11) och i Kungsäters kyrka i Varberg (8/1).

(Källa: HN)

ANNONS