Jill Johnson siktar högt i höst

Jill Johnson nyper sig i armen. Och är lite rädd. Att få sätta upp en spektakulär Las Vegas-doftande show är en dröm som slår in.

ANNONS
|

Det blir en föreställning fylld av storheter när Jill Johnson drar in på The Theatre i Gothia Towers till hösten. Barbra Streisand, Sheena Easton, Cyndi Lauper, Dolly Parton, James Brown, Frank Sinatra, Bruce Springsteen, Burt Bacharach, Beyoncé – och flera andra som bildar den amerikanska låtskatten, ikoner som berört miljoner med sin musik, som också betytt mycket för Jill Johnson – alla ska de hyllas i showen som nu planeras för fullt.

Vi ses högt upp med hotellets storslagna utsikt över staden, alldeles nära ser man Rondo där Jill höll sin krogshow för några år sedan. Ibland sneglade hon över gatan mot The Theatre, just då var Joe Labero på plats.

ANNONS

"Idén började kittla i mig"

Showen That's Life blir större och mer påkostad än allt hon gjort tidigare; 22 musiker med en storbandsdel och ett kompband, och dessutom cirkusartister. Inte undra på att Jill Johnson ser glad ut, för dagen i röd kappa och t-shirt med trycket Girl power. Idén om en show i det stora formatet slog rot i henne redan för några år sedan efter hyllningsplattan till pappa, Songs for daddy, där hon jobbade med storband och swinglåtar från den amerikanska sångbokens guldår.

- Den här idén började kittla i mig. Jag har fått göra så mycket, har hållit på med country i snart 20 år nu och jag har fått göra allt jag drömt om . Då kommer den här grejen. Jag hade kommit kontakt med två fantastiska showmakare, Patrik Krall och Mikael Gordon Solfors i samband med krogshowen på Rondo, så efter det gick jag till Micke och sa till honom att jag skulle ville göra något spektakulärt extra allt.

För ett år sedan fick idéerna mer struktur. I dag har det växt till en föreställning som Jill Johnson "knappt vågat drömma om".

- Jag känner mig ödmjuk över att få vara huvudpersonen i den här showen. Detta är något jag drömt om sedan jag var liten, säger hon.

ANNONS

Och det är med skräckblandad förtjusning hon ser hela den stora apparat framför sig, som hon nu står mitt i:

- Men, man är som bäst när man är lite rädd. Jag är 43 år nu och att få den utmaningen efter att ha jobbat så länge, det är bra, då växlar man upp och sötman blir stor, och glädjen.

Vill berätta om ikonerna

Än är det långt kvar till showens premiär i november. Innan dess hinner Jill Johnson med en sommarturné med sitt band, ett gäng som firar tio år tillsammans i år. För showens del är det också mycket som fortfarande ska sättas på plats; manus, koreografi, scenkläder, arrangemang. En resa till Las Vegas för att hämta inspiration är också inplanerad .

- Just nu har vi ett stadigt skelett, grundstenarna. Jag vill hitta ett värdigt sätt att berätta historien om de här ikonerna, som bottnar i min egen kärlek till musiken.

Showen har fått titeln That's Life efter Frank Sinatras låt från 1966.

- Den sången säger så mycket. Livet är skört och samtidigt så häftigt.

Ett tufft år

Det senaste året har varit fullt av starka personliga erfarenheter, i och med skilsmässan från maken Håkan Werner, men också tuffa upplevelser på det professionella planet. Att börja inspelningarna av Så mycket bättre bara dagar efter att Freddie Wadling gått bort, präglade hela inspelningen.

ANNONS

- Det var så sorgligt att Freddie dog. Men det gjorde oss andra sammansvetsade. Det fanns ingen plats för egon, bara plats för värme.

Ett sätt att reflektera över erfarenheterna är förstås att skriva musik. Så det gör hon nu, men det är inte klart vart materialet ska ta vägen.

- Det finns mycket att omfamna och reflektera över, det har varit ett tufft år. Jag får se hur materialet landar.

Jill Johnson

Ålder: 43.

Bor: i centrala Borås. Bland annat. Hon har också lägenhet i Stockholm och "några fastigheter till".

Familj: Döttrarna Bonnie Lee och Havanna.

Aktuell med: Kommer till Göteborg i höst med showen That's Life, premiär 8 november.

Dessutom: Hoppas hon på fler säsonger av Jills veranda. "Att skapa tv har gett en otrolig mersmak." Hon är också stolt över att hon lärt sig spela gitarr. I sommar tar hon nästa steg; att lära sig spela elgitarr.

ANNONS