Hoppas på tredje dans med Bruce

Emelie Eklund är ett av alla fans som köar till Bruce Springsteens konsert på lördag. Två gånger har hon fått dansa med Bruce på scen, och skylten är med även i denna gång.

ANNONS
|

Campingen bakom Bergakungen har fyllts på snabbt inför Bruce Springsteens tredje besök i Göteborg för i år. Emelie Eklund från Karlskrona kom i söndags kväll, men fick ändå plats 30.

– I vanliga fall brukar man kunna komma ungefär fyra dagar innan och ändå få ett bra könummer, säger Emelie Eklund.

Att det är så högt tryck nu tror hon kan bero på att fansen blir mer oroliga för varje år som går att det ska vara sista turnén. Det gäller alltså att passa på.

LÄS MER: 13-åriga Alvin sjöng med Bruce

ANNONS

Bruce Springsteen har som tradition att ta upp personer ur publiken för en dans på scen. Något som hänt Emelie två gånger.

– Första gången var på Ullevi 2012, under Dancing in the dark. När jag kom upp på scenen var jag helt fokuserad på att inte snubbla, så när jag väl tittade upp såg jag inte vart Bruce hade tagit vägen. Då tittade jag ut på bryggan, och där stod han och sa: come and dance with me.

Andra gången var på Friends arena 2013. Tricket verkar vara den pappskylt som Emelie har med sig även denna gång. "Take me dancing" står det på ena sidan, och "tonight" på den andra.

– Det är klart att jag vill dansa med honom igen, säger Emelie. Men det kanske är någon annans tur nu.

Många som köar bakom Bergakungen är veteraner och känner igen varandra, både från när Springsteen var här i juni och tidigare konserter.

BILDSPEL: Se bilderna från Springsteens andra kväll på Ullevi

Iréne och Patrik Ström från Flisby utanför Nässjö har totalt gått på 82 respektive 72 konserter, i 13 olika länder. En stor upplevelse var att se Bruce på hans hemmaplan, Giants Stadium i New Jersey. Men Ullevi är alltid bäst.

ANNONS

– Jag har så många minnen härifrån. Första gången jag såg Bruce Springsteen var på Ullevi 1985, säger Iréne Ström.

När GP hälsar på i lägret sköter de kölistan. Det har nyss varit upprop, det första av två för dagen. Alain Van Rentergem från Belgien och Jeff Molenaar från Nederländerna blir nummer 81 och 82. De får sin siffra skriven på handen i svart tusch.

För Iréne och Patrik Ström är Bruce Springsteen en livsstil. 2003 följde de honom genom 17 länder i Europa. De har också fått många vänner genom konserterna.

– Den som bor längst ifrån oss är en kille i Indien. Honom har vi träffat i Europa flera gånger. Men Bruce spelar ju sällan i Indien, så där har vi inte varit än, säger Patrik Ström.

LÄS MER: Recension. "Jag blev bönhörd"

På kvällarna fylls lägret av musik – Bruce Springsteen förstås. Favoriten är Sherry Darling från just The River-albumet, som är titeln på årets turné. Folk dansar, sjunger och delar med sig av sina minnen från tidigare turnéer.

– Bruce Springsteen är mer än en musiker för oss som är här, säger Emelie Eklund. Inte direkt en själsfrände men... han sätter ord på våra känslor.

ANNONS

Många har en gråtlåt, eller ett gråtalbum, fortsätter hon. Emelie har en gråtartist.

– Den första konserten jag var på 2009 grät jag mig rakt igenom. Nu kan jag hålla mig, men det är fortfarande väldigt känslosamt.

ANNONS