Här är kändisarna från Partille

P3 Guld fyller 15 år och firar med att flytta sin gala från Göteborg till Partille. Men många stockholmare och övriga gäster undrar nog; vad är Partille och varför ska man dit? GP listar några av de kända namn som kommer från kommunen strax utanför Göteborg.

ANNONS
|

P3 Guld hålls nu i nybyggda Partillearena. De senaste åren har galan hållits iScandinavium, men nu ska det testas nytt.

– Ok, vi vill ha kvar galan i Göteborgstrakten då, och Partille ligger väldigt nära, även om det inte är "Götet". Vill man utnyttja en nybyggd arena i en storstadsregion, då hamnar man lite utanför centrum, så är det. Det är som med Friends arena, den ligger ju i Solna och inte i Stockholm, sägerAnna-Karin Larsson, musikchef på Sveriges Radio.

LÄS MER:P3 Guld flyttar till Partille arena

Till P3 Guld kommer många människor som i vanliga fall inte bor i Göteborg. Då kan man ha lite dålig pejl på vad denna kranskommun har att erbjuda.

ANNONS

"Partille-Johnnys"

Partille gör oftast inte särskilt mycket väsen av sig, men under ett år, 2009 närmare bestämt, snackade alla om så kallade "Partille-Johnnys". Det blev ett stort populärkulturellt fenomen där ungdomar åkte moppe, använde plattång och hårspray, mycket brunkräm och viktigaste av allt - tofsar på smalbenen ovanför byxorna.

Kändisar från Partille

Partille är alltså en kranskommun till Göteborg med närmare 40 000 invånare. Det är enkelt att ta sig dit med buss eller pendeltåg och kändast är de nog för sina insatser i Handboll med laget IK Sävehof.

Förutom Partille-Johnnys och handboll finns också en hel del kända namn som vuxit upp i kommunen. Flera bor till och med kvar. Några Partille-namn ärPewDiePie, Morgan Alling och Petra Mede.

Se bildspelet ovan för några av alla kändisar som kommer från Partille.

ANNONS