Millie Brady spelar Ayla.
Millie Brady spelar Ayla.

Grottbjörnens folk blir tv-serie

Den populära boken Grottbjörnens folk ska bli tv-serie. Det rapporterar amerikanska medier.

ANNONS
|

Jean M Auels romansvit om sex och samlevnad på stenåldern, Grottbjörnens folk, ska nu bli tv-serie. Det rapporterar nyhetssajten Deadline.

Huvudrollen som stenåldersflickan Ayla axlas av Millie Brady, mest känd för en mindre roll i tv-serien Mr Selfridge samt den kommande filmen Pride and prejudice and zombies. Omstöpningen till serieformat görs av författaren Linda Wolvertoon, som senast skrev manus till Maleficient.

Handlingen äger rum i förhistorisk tid, för 25 000 år sedan när neanderthalare levde sida vid sida med människoarten cromagnon som skulle utvecklas till den moderna människan. En stam neanderthalare adopterar den blonda och blåögda Ayla, som ursprungligen kommer från en grupp som de kallar "de andra" (cromagnon). Aylas liv med stammen präglas av stora utmaningar, varav den största är framtida klanledaren Broud som utnyttjar henne sexuellt och låter henne lida för hans svartsjuka.

ANNONS

Serien ska främst hämta inspiration från den första delen i romansviten, den som kort och gott heter Grottbjörnens folk, och som sedan åtföljdes av Hästarnas dal, Mammutjägarna, Stäppvandringen, Nionde grottan och De målade grottornas land. Jean M Auel, nu 79 år gammal, är med och samproducerar.

Romanerna som riktar sig mot en mogen läskrets men som nog har lästs av otaliga fnittrande ungdomar under sina 35 år i omlopp, har filmatiserats en gång tidigare, 1986, då med Daryl Hannah i huvudrollen. Filmen floppade men nominerades till en Oscar i kategorin Bästa smink.

ANNONS