Gösta Ekman död

Gösta Ekman har dött, uppger Dramaten. Den folkkäre regissören och skådespelaren blev 77 år.

ANNONS
|

– Ja, det stämmer. Han gick bort natten till idag, säger Mimmi Fristorp, pressansvarig vid Dramaten.

Gösta Ekman har medverkat i en lång rad tv-produktioneroch filmer genom åren, bl a som Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson i de första fem filmerna om Jönssonligan.Under senare år har Gösta Ekman verkat som regissör på Dramaten, skådespelare och som professor vid Teaterhögskolan.

"Haft en väldig betydelse inom svensk teater"

– Gösta Ekman har haft en väldig betydelse inom svensk teater, film och kultur och beskedet om hans bortgång är tungt att ta emot. Nu sörjer vi honom, och känner samtidigt glädje över att han under en följd av år kom att stå Dramaten nära – både som regissör och som vän, med nyfikenhet och öppet sinne för teaterns hantverk och för scenens och skådespelandets innersta hemlighetsfulla liv, säger teaterchef Eirik Stubø i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER: Så minns kändisarna Gösta Ekman

- Jag fick höra det för två och halv minuter sedan. Jag pratade med honom för två veckor sedan och tänkte att jag skulle hör av mig i veckan för att ses. Det känns jättesorgligt. Jag visste ju att han var väldigt sjuk, men är ändå tagen på sängen, säger en märkbart tagen Peter Dalle, som var en av Gösta Ekmans samarbetspartners genom åren, till TT.

Om Ekmans bortgång berodde på någon tidigare sjukdom vill Dramaten inte uttala sig.

– Det är ingenting som vi kommenterar, säger Mimmi Fristorp.

Familjen ber om visad hänsyn i sorgearbetet.

ANNONS