Fyra anmälda våldtäkter på Bråvallafestivalen

Polisen har hittills upprättat fyra anmälningar om våldtäkt under Bråvallafestivalen. Två misstänkta gärningsmän har gripits. Dessutom har ett tiotal sexuella ofredanden anmälts.

ANNONS
|

En knapp timme in på lördagsdygnet ska en kvinna ha blivit våldtagen i samband med ett toalettbesök på campingen vid Bråvallafestivalen.

– De hade en del umgänge men när hon skulle uträtta sina behov genomförde han en våldtäkt mot hennes vilja. Hon har beskrivit honom på ett sätt som gör att vi har ganska gott hopp om att få fram en misstänkt gärningsman, säger Thomas Angevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland, till TT.

Läs också:Efter misstänkta våldtäkten: Ingen ökad säkerhet Under fredagskvällen anmälde två kvinnor att en man i 25-årsåldern hade onanerat i närheten av en scen. – När vi jobbade med ärendet kom ytterligare en kvinna till oss och anmälde samma person för våldtäkt. Vi grep honom och han släpptes senare av åklagare, säger Thomas Angevik. Ytterligare en misstänkt våldtäktsman greps under fredagen. – Det började med att de hade festat och haft trevlig och hade påbörjat sexuellt umgänge. Sen blev målsägaren trött och somnade. Hon vaknade av att samma person då hade samlag med henne, säger Thomas Angevik.

Det handlar om en man i 20-årsåldern som även han släpptes av åklagare efter förhör.

Dessutom har en kvinna tidigare anmält att hon våldtogs under en spelning med Zara Larsson. Popartisten skrev på twitter att gärningsmannen "förtjänar att brinna i helvetet".

ANNONS

Förutom de fyra anmälda våldtäkterna har polisen tagit emot ett tiotal anmälningar om sexuella ofredanden.

– De anmälningarna har stigit betydligt. Tidigare år har vi bara haft några enstaka, säger Thomas Angevik.

Läs också:Vansinnig Zara Larsson efter anmäld våldtäkt Festivalarrangörerna kommenterar händelserna på sin Facebooksida. "Vi är i konstant dialog med polisen om hur vi gör festivalen så säker som möjligt", skriver de och fortsätter med en uppmaning: "Till er som inte kan bete er, som inte kan respektera andra människor: Sluta. Sluta förstöra. Sluta ta er friheter som inte är era att ta." "Samtidigt vill vi ge en uppmaning till alla er andra: Om något händer, var inte tysta. Anmäl de brott ni blir utsatta för. Ikväll kunde en person gripas tack vare att ni sa ifrån. Låt oss radera mörkertalet och tillsammans visa dessa fåtal individer som saboterar för alla oss andra att det är mer än nog nu".

Uttalandet har bemötts med en del kritiska kommentarer.

"Om ni inte kan hantera situationen stäng ner! Hur många fler ska ske!? Jag är glad att jag inte har en dotter på eran festival!" skriver en person i kommentarsfältet.

ANNONS