"Fattiga män är avtändande"

Gunilla Persson rör upp känslor hos tv-tittarna i Svenska Hollywoodfruar. GP har besökt henne i lyxvillan i Pacific Palisades.

ANNONS
|

Tittarna har följt Gunilla Perssons liv i TV 3:s Svenska New York-fruar och i nu Svenska Hollywoodfruar. Framför allt hur hon hejar på sin tioåriga dotter Erikas musikkarriär.

Mest uppmärksammad blev Gunilla efter ett avsnitt där hon tycks övertala Erika att gå upp på scen och sjunga trots att hon är sjuk och precis har kräkts. Efter inslaget strömmade kritiken in över både Gunilla och TV 3. Aldrig har väl en hemmafru i Kalifornien väckt så starka känslor hos så många svenskar.

Ångrar du ditt beteende i talangjakten där Erika mådde dåligt?

–Vi tror på Gud och Jesus och jag tror att det var Gud som gjorde att Erika kräktes och fick upp det otäcka slemmet i halsen. Sen gick hon in i tävlingen, sjöng som en näktergal och gick vidare till nästa steg. Det var inget onaturligt för mig, men det blev ramaskri. Folk slog bakut över ett uttryck! Vad är det för fel med det?

ANNONS

–... Jag sitter på andra sidan jordklotet och jag fattar ingenting! Vad har jag gjort? Jag gick på en talangjakt med ett förkylt barn! Skulle jag lägga ner helt bara för att jag var orolig för vad folk ska tycka? Jag vet vem jag är och jag har inget att be om ursäkt för.

Hur försörjer du dig?

–Med pengar från Erikas pappa. En man som inte kan försörja sin kvinna är ingen riktig man enligt min åsikt.

Finns han med i bilden?

–Nej, ingen kommentar. Men jag kan säga att Erika har pengar så att hon aldrig behöver arbeta under resten av sitt liv.

Varför får du gå på Oscarsgalan ?

–Genom vänner, eller speciellt en vän, en kille, som tar med mig på galan. Nu har jag gått sex gånger och då är jag i mitt esse, jag är mycket bra på att mingla och knyta kontakter. Inte bara i filmvärlden utan också i societeten.

Du har även haft romanser med Lasse Hallström och Albert av Monaco.

–Jag har haft några förhållanden med intressanta män. Lasse Hallström träffade jag genom Johannes Brost, vi var vänner. Prins (nu Furst, reds anm) Albert mötte jag på en gala som jag besökte med Kellogg. Men det var framförallt med min ex-pojkvän Patrick Ellis som jag levde ett jetset-liv. På nittiotalet bodde vi i Turks och Caicos, Monte Carlo, London och New York. Han utvecklade lyxhotell och det var en väldigt spännande tid. Jag vande mig vid att ha pengar och utvecklade dyra vanor. Det är svårt att släppa dyra vanor!

ANNONS

Hur är det med kärleken i dag?

–Jag kommer aldrig att satsa på ett förhållande med någon som inte har pengar. Jag har många utgifter och kan inte ha en fattig man, det är avtändande. Visst, jag skojar lite, det är klart. Träffar jag världens mest underbara man som gör allt för mig och inte har så mycket pengar … Men det skulle kännas tryggare om han hade det.

Läs den långa versionen av intervjun med Gunilla Persson i papperstidningen GP på söndag.

ANNONS