Eric Ericson och Nour El-Refai vinner ”Hela kändis-Sverige bakar” 2022

Efter fem veckor är finalen av ”Hela kändis-Sverige bakar” nu avgjord och det vinnande paret blev till slut Eric Ericson och Nour El-Refai.

ANNONS

Göra churros, tolka varandra i form av olika bakverk och kakfat inspirerat av Alice i underlandet, är några av de saker de fem kändisparen har fått göra under årets säsong av ”Hela kändis-Sverige bakar” i TV4. I slutändan var det skådespelaren Eric Ericson och komikern Nour El-Refai som stod som segrare.

– Vi trodde att vi skulle åka ut varje dag. Det var en gång vi fick så mycket skäll så vi sa till varandra ”nä nu åker vi”, säger Eric Ericson och skrattar.

Kärleken till bak- och matlagningstävlingar har funnits sedan länge men att faktiskt få vinna själv kom som en oväntad, men ack så trevlig överraskning.

ANNONS

– Det är verkligen så roligt att vi vann och det roligaste är att få dela detta med Nour. Vi känner varandra sedan innan så det var kul att få hänga på det här viset också, säger han.

Har ni hunnit fira vinsten än?

– Direkt efter inspelningen var Nour tvungen att åka hem och sedan dess har vi inte hunnit ses. Men vi har ringt varandra och pratat om hur sjukt det var att vi vann. Så grattat varandra har vi gjort, säger Eric Ericson.

Tar med sig kunskaperna till sitt eget bageri

Tävlingen har gett Eric Ericson ett helt nytt perspektiv på bakningen. Allt från hur svårt det är baka konditoriverk till vikten av samarbete i köket. Just samarbete i köket har också spelat en extra stor roll under våren när han öppnade sitt eget bageri Brödfabriken i Jonsered.

– Jag kände en jättepress för öppningen eftersom att jag visste att jag skulle synas på tv. Men det har gått jättebra, gästerna är nöjda och jag har jättebra bagare.

Bageriet i Jonsered lockar flera gäster och har redan fått en del stammisar. I ”spektakelbageriet”, som han skämtsamt kallar det, kan gäster köpa olika typer av godsaker och dessutom få en riktig smakbit på tv-framgångarna.

ANNONS

– Jag brukar göra saker som vi gjort i tävlingen. Det blir lite ”sett på tv” så kan folk få smaka. Det brukar gästerna tycka är lite extra kul, säger Eric Ericson.

LÄS MER:Skådespelaren Eric Ericson öppnar bageri i Jonsered

LÄS MER:Chocken när vinnarmasken åkte av i ”Masked singer”

LÄS MER:Det är viktigare att bli förstådd än att bli älskad

De tävlade i ”Hela kändis-Sverige bakar” 2022

Maria Montazami & Catharina Westphal

André Myhrer & Mattias Hargin

Linda Bengtzing & Jessica Andersson

Morgan Alling & Anna-Maria Dahl

Eric Ericsson & Nour El Refai.

ANNONS