Pressbild. Nu väntar en fartfylld sommar för killarna i Huset.
Pressbild. Nu väntar en fartfylld sommar för killarna i Huset.

De ska bussa ut göteborgare på landet - för hiphop

Åttamannabandet Huset har en fartfylld sommar som väntar - i juni tar de med sig två fulla bussar med göteborgare till Ulricehamn för ett gig i sann hiphopanda. – Biljetterna sålde slut på några dagar, det är helt galet, säger Mohammed Yarroum, en av de två sångarna i bandet.

ANNONS
|

2011 startade resan för åttamannabandet Huset från Göteborg. Sedan dess har bandet blivit allt mer uppmärksammat och förfrågningarna låter inte vänta på sig. Nästa stopp för killarna blir en premiärspelning för att inviga sommaren i Ulricehamn där Labyrint också medverkar.Isamband med det lassarde två fullsattabussar med 100 göteborgare som följermed på eventet.

Det är jättehärligt att så många vill följa med oss, det är en blandning mellan fans och vänner som åker med, berättar Mohammed Yarroum.

Senare i sommar ska bandet spela på Uport Musikweekend, som även den håller hus i Ulricehamn.

Varför gillar ni Ulricehamn så mycket?

ANNONS

– Vi har fått en bra relation till publiken där och med arrangören, det är en vacker stad och vackra människor, säger Mohammed Yarroum.

Johan Hammerlid somockså är en fronfigur i bandet har även han en positiv känsla inför sommaren.

– Min känsla är euforisk, gensvaret har varit helt fantastiskt berättar han.

Varför ska man lyssna på er musik?

– Vi är åtta olika personer som har olika bakgrund vilket speglar sig i vår musik. Vi är som bröder och umgås flera dagar i veckan, musiken vi spelar fömedlar en gemenskap, det är det vi utstrålar. Det blir mycket energi på scen, säger Johan Hammerlid.

Efter sommaren ska bandet släppa en helt ny EP och 2017 satsar de större än någonsin.

– Vi kollar på Kina inför nästa år. Det finns ingen anledningatt inte satsa på det, Kina är något som vi har drömt om, avslutar Johan Hammerlid.

ANNONS