Därför dog världsstjärnan Prince

Tester visar nu att musiklegenden Prince dog av en överdos, skriver AP.

ANNONS
|

Prince dog enligt uppgifter från en poliskällatill APav en överdos.

LÄS MER: Artisten Prince död - blev 57 år

Testerna visar spår av opioider som är en grupp substanser med morfinliknande verkningsmekanism. Enligt AP ska Prince ha dött av en olycklig överdos av det starka smärtstillande preparatet fentanyl.

Polismannen som sägs vara källan till AP säger sig vara nära undersökningen. Han har velat vara anonym eftersom han inte har tillstånd att prata med media.

Utredarna har enligt AP undersökt om Prince dog av en överdos eller om läkare gett honom läkemedel veckorna innan hans död.

LÄS MER:Inga tecken på yttre våld mot Prince

ANNONS

Under en presskonferens har sheriff Jim Olson, från polismyndigheten i Carver County, tidigare berättatom undersökningen. Olson uppgav att det inte är troligt att Prince begick självmord eller att han utsatts för ett brott. Inte heller finns några skador som ska ha orsakats av yttre våld.

-Vi har ingen anledning att tro att det var ett självmord, andra möjligheter är fortfarande under utredning, harOlson tidigare sagt.

Artisten Prince hittades död i sitt hem i Paisley Park i Minnesotaden 21 april.Han ska ha hittats påklädd i hissen på första våningen.

Han blev 57 år gammal.

LÄS MER:Lindqvist: "Prince dansade över alla gränser"

ANNONS