Brutet ben men en hel konsert

Dave Grohls ben höll i en låt. Sedan trillade han av scenen och bröt det. En katastrof för Foo Fighters turné – men spelningen på Ullevi i fjol är redan en klassiker.

ANNONS
|

Det är en vacker junikväll på Ullevi. Foo Fighters har dragit storpublik och sångaren Dave Grohl är i vanlig ordning i högform. Men det dröjer inte länge innan olyckan är framme. Under kvällens andra låt, "Monkey wrench", snubblar frontmannen av scenen.

Förvirringen är stor.

"Jag tror att jag precis bröt mitt ben", flämtar Grohl där han ligger mellan scenen och kravallstaketet.

I det läget vet ingen vad som ska hända. Dave Grohl bärs ut på en bår och försvinner bakom scenen.

Anna Sjölund från Live Nation är ansvarig på plats den kvällen.

ANNONS

- Som arrangör blir man i det läget väldigt praktisk. Det är många tankar som går genom huvudet – ingen vill ju skicka hem publiken.

Övriga medlemmar i Foo Fighters fortsätter att jamma på scenen, i tron om att de kanske ska gå av snart. Men efter en dryg kvart kommer Dave Grohl tillbaka med gipsat ben. Han sätter sig på en stol – och fortsätter.

- I slutet av konserten hoppar han till och med fram på scenens catwalk. Väldigt rock'n'roll, konstaterar Anna Sjölund.

Efter konserten meddelar Foo Fighters att de ställer in resten av sin Europa-turné. Konserten i Göteborg var Dave Grohl dock fast besluten att genomföra.

"Bara så ni vet, jag kommer inte att lämna arenan innan min doktor tvingar mig", sade han till publiken.

Fakta: Foo Fighters på Ullevi

Var: Ullevi, Göteborg

När: 12 juni 2015

Kvällens "höjdpunkt": Under kvällens andra låt, "Monkey wrench", snubblar sångaren Dave Grohl av scenen och bryter benet. 15-20 minuter senare uppträder han igen.

ANNONS