Foto: TT.
Foto: TT.

Bokmässan efter dagens demonstration: "Djupt beklämmande"

Efter dagens nazistmarsch och motdemonstrationer uttalar sig nu Bokmässan: "Polis och myndigheter har gjort stora insatser för att hålla staden säker."

ANNONS
|

Under dagen har NMR samlat en stor mängd nazister i Göteborg och stundtals blev det stökigt. Attacker genomfördes både mot journalister och polis. Dessutom blev det våldsamt mellan motdemonstranter och polis vid ett flertal tillfällen.

LÄS MER:Enorm polisinsats under nazistdemonstration

Nu kommenterar Bokmässan lördagen och meddelar följande:

"Inne på Bokmässan har det varit lugnt idag. Men bara ett kvarter bort har det öppna samhället angripits och det är djupt beklämmande. Polis och myndigheter har gjort stora insatser för att hålla staden säker. Vi förstår att många har känt oro och vi ser också att antalet besökare har minskat inne på Bokmässan under lördagen.

ANNONS

Bokmässan har genomförts som planerat och väldigt många besökare har tagit sig hit för att träffa sina favoritförfattare. Vid varje entré har det funnits värdar och poliser på plats.

Exakt hur besökssiffrorna påverkades av lördagens demonstration, avspärrningar och tumult vet vi ännu inte."

– Nu ser vi fram emot söndagen, vi hoppas att många väljer att komma till Bokmässan för att ta del av litteraturens värld. Det är vad Bokmässan ska handla om! säger Maria Källsson, vd för Bokmässan i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Bokmässan tappar besökare

ANNONS