Adidas storsatsar på Kanye West

Adidas utökar nu sitt samarbete med rapparen Kanye West och gör en storsatsning. Allt för att öka sina marknadsandelar i USA, skriver Reuters.

ANNONS
|

Adidas har tidigare samarbetat med Kanye West. Men då har det endast handlat om skor och hansYeezy Boost. Under 2013 samarbetade han med huvudkonkurrenten Nike.

Kanye West har tidigare sagt att han bytte från Nike till Adidas eftersom det tyska företaget gav honom merkreativ frihet och bättre betalt.

LÄS MER:Just nu: Kanye West besöker i Ikea

Nu ska Adidas slå på stort i en USA-satsning tillsammans med den 39-åriga rapparen. Det innebar bland annat nya butiker och attprofilera sig bättre, skriver nyhetssajten Reuters.

Dealen offentliggjordes under onsdagen och marknadsförs som det mest betydelsefulla samarbetet mellan en icke-atlet och ett sportmärke. Förutom nya skor ska Kanye West också designakläder och accessoarer.

ANNONS

LÄS MER:Spontan Kanye West orsakade kaos

Adidas har vägrat att avslöja detaljer från kontraktet. Så hur länge samarbetet sträcker sig och vilka summor det handlar om är i dagsläget inte offentligt.

I USA är Nike betydligt mer framgångsrikt än Adidas. Men det tyska företag har ökat sina marknadsandelar tack vare kändis-samarbeten som med Kanye West och Pharell Williams

LÄS MER:Kanye West förklarar nakenvideon

ANNONS