Kritiken mot SvFF: "Det är Jurassic Park"

Är det lättare för domarna att ta domslut som går emot Häcken? Det befarar Martin Ericsson. – Det kanske är lättare att släta över när det gäller Häcken, säger kaptenen.

ANNONS
|

Häckens oflyt med de allsvenska domarna fortsätter. Efter ett bortdömt mål och flera straffsituationer hamnade domarteamets insats i fokus efter Häckens 0–1-förlust mot Örebro.

Lagkaptenen Martin Ericsson tycker sig se ett mönster.

– Det är lite orimligt, jag tror att vi har haft åtta straffar emot oss, och fått en med oss. Och någonstans känns det sjukt att det kan vara så. Det var samma förra året. Och så snedvridet borde det inte vara, att vi är såpass mycket fulare, säger Ericsson.

Varför tror du att det är så då?

– Jag vet inte. Jag hoppas att det inte är för att det är lättare att döma emot Häcken, för att det inte är samma tryck och press runtom. Men ibland får man en tankeställare, att det är lättare att döma emot oss. Det kanske är lättare att släta över på något sätt. Det är inte något personligt mot någon, men det är känslan ibland tyvärr, säger Ericsson.

ANNONS

Vill ha målkameror

Alhassan Kamara sköt ett skott som studsade i mål via ribban, men domarteamet såg inte att bollen var över mållinjen.

Peter Gerhardsson har ingen uppfattning om domarteamets insats, men han tycker att det borde vara en självklarhet med tekniska hjälpmedel för domarna inom svensk fotboll.

– Att man inte kan ha tekniska hjälpmedel år 2016 är för mig Jurassic Park, säger han.

– Vad är problemet? Kostar det pengar? Ja, men det är roligt om det blir rättvist också, fortsätter Häcken-tränaren.

Ericsson är inne på samma linje.

– Det känns väldigt omodernt att göra mål, men så får man inget mål, säger Häcken-kaptenen.

Han fortsätter:

– Domaren ska se det för det första, men vi har ju en kamera som visar sanningen på reprisen. Då kan det inte vara så svårt att få stopp på spelet i en minut. Repriser kan visa varenda detalj av en match efteråt, men så kan vi inte utnyttja det i matchen. Det känns orimligt, säger Ericsson.

ANNONS