Kritiken mot Kapten Röds konsert: "Överrumplade"

ANNONS
|

Inför 20 000 personer spelade Kapten Röd på Slottsskogsvallen i Göteborg. Dessutom gästade både Aki från Labyrint och Håkan Hellström scenen.

– Det var en fantastisk kväll på många sätt. Vi var extremt få som kände till de hemliga gästerna. Men vi förstod att det var en grej. "Ska Håkan bjuda tillbaka?" efter att Kapten Röd gästade hans Ullevikonsert? Jag fick till och med ljuga för min egen mamma. Eller ljög gjorde jag inte, men lurade bort henne på andra tankar, säger arrangören Gillis Bengtsson och fortsätter:

– Men Håkan var mer grädden på moset. Det var en magisk kväll och vädret var helt otroligt. En grymt skön dag, inte för varm. Och regnet kom precis när det var slut. Som en film, helt sjukt.

ANNONS

LÄS MER:Håkan dök upp i duett med kaptenen

Arrangören: "Överrumplade"

Men samtidigt fanns det en hel del problem. Mängden folk skapade långa köer till både entré, mat, öl och toaletter. Något många kritiserat i sociala medier. En orsak till detta var flytten från Trädgårdsföreningen till Slottsskogsvallen.

– Flytten kom ganska hastigt. Och alla blev nog ganska överrumplade över hur många det var som ville äta. Det finns mycket att förbättra, men vi hoppas att folk förstår att vi gör det här själva. Det här var en småskalig operation i ett megaformat.

På grund av 13-årsgräns under konserten var ölförsäljningen tvungen att vara på ett begränsat område.

–Vi ville att alla skulle kunna komma. Hade vi varit giriga hade vi kunnat ha 18-årsgräns och ölområde på hela planen. Sedan var det snabba bud att få tag på foodtrucks. En hel del tackade nej på grund av att festivalen på Ringön var samma dag.

Entrékö skapade försening

Arrangören hade tidigare varit tydlig med att insläpp var redan klockan 18.00 och att publiken skulle komma i tid. Trots detta kom många inte förrän mellan 20.00 och 21.30. Det gjorde att Kapten Röds egen spelning blev försenad.

– Vi försökte verkligen nå ut till folk. Vid klockan 21 hade fortfarande 10 000 personer inte kommit och det är fysiskt omöjligt att få in så mycket folk på kort tid. Jag kan förstå att man sitter i Slottsskogen eller hemma, äter gott och dricker. Men en konsertarena funkar inte riktigt som Ullevi som är byggd för att släppa in alla på 40 minuter, säger han och fortsätter:

ANNONS

–Där brast vi lite och det kommer vi förbättra jättemycket om vi gör det här någon mer gång.

Polisen nöjda - "Fina fans"

När GP var i kontakt med polisen meddelade de att konserten varit relativt lugn. Ett misshandelsfall, men med lindriga skador och något enstaka omhändertagande.

– Det låter helt fantastisktbra. Jag förstod att polisen var jättenöjda med. Jag hörde talas om något bråk och det är tråkigt. Men jag tror att 20 000 personer på Avenyn en lördagskväll bråkar lite mer. Och det säger väldigt mycket om vilka fina fans Kapten Röd har. Så överlag gick det faktiskt sjukt bra och vi är väldigt nöjda. Man fortsätter växa steg för steg. Vi visar att vi kan göra det lika fett som de stora drakarna.

LÄS MER:"Ikväll är Slottsskogsvallen inget annat än färgad röd"

ANNONS