Uppgift: Gängman kopplad till Rawa Majid gripen

En högt uppsatt gängman kopplad till den ökände ledaren för Foxtrotnätverket, Rawa Majid, har gripits.
Det rapporterar Sydsvenskan, som med hänvisning till anonyma källor skriver att frihetsberövandet skedde i Dubai för en vecka sedan.

ANNONS

Mannen, 32 år gammal, har genom åren misstänkts för delaktighet i en rad narkotika- och våldsbrott.

Ett exempel var en knarkhärva som av en slump upptäcktes i Lund i februari 2022, där sex personer sedan dömdes till fleråriga fängelsestraff för diverse narkotikarelaterade brott. Tillsammans med Rawa Majid ska 32-åringen ha deltagit i knarkligans kommunikation, enligt Sydsvenskan.

Utöver det har 32-åringen varit efterlyst för förberedelse till mord, tre fall av synnerligen grova narkotikabrott, grov fridskränkning, anstiftan till synnerligen grov misshandel och misshandel.

Enligt Sydsvenskan, som hänvisar till både kriminella källor och källor inom polisen, ska han ha hållit sig undan polisen i Dubai i flera års tid men frihetsberövades förra veckan av polisen där.

ANNONS

32-åringen ska på onsdagen ha landat på Arlanda, tillsammans med eskort, för att överlämnas till ”närmaste häkte”, enligt tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS