Stökig lördag – rån, bråk och misshandel

Ett gäng som slogs med tillhyggen stoppades av ridande poliser, en ung man rånades på en lyxklocka – och en cyklist blev misshandlad.
– Det har tyvärr varit en del händelser, som det brukar vara på lördagar efter löning, säger Caroline Karlsson, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

Det var vid lite efter halv två på natten som en man i 40-årsåldern kom cyklande på Norra Allégatan förbi Haga när han blev attackerad.

– En för honom okänd person välter omkull cykeln och eftersom han tyvärr inte har hjälm så slår han i tinningen, ben och knän. Jag har dock ingen uppgift om ifall han behövde uppsöka sjukhus, säger Caroline Karlsson, presstalesperson på polisen i region väst.

Mannen ramlar ut i en korsning. Händelsen rubriceras som misshandel och polisen har inga spår efter gärningspersonen.

Polis till häst fick ingripa

Strax efter denna händelse får den beridna polisen som patrullerar på Avenyn ingripa vid ett bråk mellan en grupp personer som inträffar på baksidan av McDonalds, på Lorensbergsgatan.

ANNONS

– Det en grupp på 5-8 personer som bråkar av oklar anledning. De använder knytnävsslag och någon kedja eller skärp eller något i den stilen, säger Caroline Karlsson.

– Rytteriet är i närheten och är där på tre minuter och då slutar de. Sedan ansluter fler patruller.

Några av bråkstakarna tar sig iväg i bil innan poliserna kommer till platsen.

– Två personer kontrolleras och släpps, en person avlägsnas från platsen och en person omhändertas för ordningsstörande verksamhet.

Vid fyra på morgonen går en man i 25-årsåldern på Kristinelundsgatan, då han blir slagen i ansiktet och rånad av för honom två okända män. De tar hans lyxklocka av typen Hublot Classic, värd cirka 80 000 kronor.

– De båda männen försvinner iväg i en bil, patruller söker efter dem men utan resultat, säger Caroline Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS