Kroppen hittades inte långt ifrån där flickan senast sågs vid liv under torsdagen.
Kroppen hittades inte långt ifrån där flickan senast sågs vid liv under torsdagen. Bild: Olof Ohlsson

Pojke häktas för mord på 17-årig flicka

En 17-årig pojke häktas misstänkt för mordet på den 17-åriga flickan i Skene, Marks kommun. Flickan försvann i torsdags förra veckan och hittades död under måndagen.

ANNONS
|

I måndags kväll hittades den 17-åriga flicka som varit försvunnen sedan förra torsdagen död i Skene, Marks kommun.

Fyndet gjordes efter förhör med den person som numera är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Den misstänkta är en jämnårig pojke. Vad som ledde polisen till den misstänkte vill de i nuläget inte gå in på.

Flickan anmäldes försvunnen efter att hon inte setts till efter skolan under torsdagen. På måndagen spärrades ett område i Skene av och en omfattande sökinsats med helikopter och hund inleddes.

Vad polis och tekniker hittat på platsen har polis inte velat gå in på.

ANNONS

– Vi samlar in en stor mängd bevisning. Exakt vad som finns i detalj är en fråga inom förundersökningen men allt man samlar in är viktigt för att få en tydligare bild, har Peter Sörstedt, kommenderingschef för den särskilda insatsen, tidigare sagt.

Nya fynd har gjorts

Insatsen har fortsatt under torsdagen bland annat med dykare. Enligt polisens presstalesperson har ytterligare fynd gjorts.

– Det har gjorts relevanta fynd för utredningen inom det avspärrade området. Jag vet inte om det är från i går eller både i går och i dag, säger Caroline Karlsson.

Avspärrningarna kommer vara kvar även under fredagen.

– Det är viktigt att få ihop en bra förundersökning, när det handlar om unga människor har vi stora resurser när det kommer till tekniker, kustbevakning, men också utredare. Det har hållits en hel del förhör och det kommer det fortsatt att göras.

Vad det är för personer som hörts och ska höras vill Caroline Karlsson inte gå in på detaljer men i nuläget ska det inte finnas några ytterligare misstänkta.

Pojken nekar till brott.

GP har sökt åklagare Nina Friman Björk och pojkens advokat Magnus Gabrielsson utan svar.

LÄS MER:Chocken i kommunen: ”Blir rädd som mamma”

LÄS MER:Därför dröjde sökandet efter den försvunna flickan

ANNONS