Mordförsök i Stenungsund

En person knivskars i centrala Stenungsund sent på lördagskvällen. Polisen rubricerar det som försök till mord.
Senare visade det sig att ytterligare en person fått uppsöka sjukhus.
– Vi vet det objektiva: Två personer har skadats. Men hur, vem och på vilket sätt, där är vi frågande, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Polisen larmades strax före klockan 23 på lördagskvällen till centrala Stenungsund.

– Vi fick in larmet via SOS. På platsen fanns en man i 25-årsåldern som knivskurits. Han fördes i ambulans till sjukhus, berättar Pernilla Henry, vakthavande befäl vid polisen.

Händelsen är rubricerad som mordförsök.

En avspärrning upprättades, hundar genomsökte platsen och personer på plats förhördes.

– Vi har flera enheter på plats. Jag har i nuläget inga uppgifter om eventuella vittnens iakttagelser, men vi har inga personer gripna, säger Pernilla Henry på lördagskvällen.

Fler skadade

Mannen ska ha blivit skuren i magen men varit vaken och talbar. Enligt polisen befann det sig många andra människor på platsen, varav några försökt stoppa blödningen.

ANNONS

De uppger vidare att ”någon typ av slagsmål” ägt rum och att ytterligare en person fått uppsöka sjukhus. Denne ska dock inte ha varit knivskuren.

– Vi vet det objektiva: Två personer har skadats. Men hur, vem och på vilket sätt, där är vi frågande, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

– Människorna runtomkring vill inte prata med polisen.

En tredje person ska ha ådragit sig lindriga skador. Han behövde inte vård men togs in för förhör.

En anmälan om misshandel har upprättats.

På söndagsmorgonen är polisen vid platsen för att söka spår och säkra eventuella bevis. Det finns ingen information om att någon ska ha gripits.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS