Misstänkt mord i Vänersborg

En kvinna i 60-årsåldern har hittats död i en bostad i Vänersborg. Polisen kan inte utesluta att hon har utsatts för brott och en förundersökning gällande mord har inletts.
– Hon har varit avliden en längre tid, åtminstone några dagar, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Vid 14.20-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm polisen om att en kvinna i 60-årsåldern avlidit i en bostad i Vänersborg.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att kvinnan har legat död en längre tid, minst några dagar.

Bostaden hon hittades i är hennes egen.

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta att hon har utsatts för brott, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

En man gripen

En förundersökning gällande mord har inletts och en man i 65-årsåldern, närstående till kvinnan, är gripen misstänkt för brottet.

– Han greps i bostaden, säger Jens Andersson.

Bostaden har spärrats av och en brottsplatsundersökning genomförs.

ANNONS

– Vi kommer att knacka dörr i området och samla ihop information från personer som finns i kvinnans och den misstänkte mannens bekantskapskretsar. Det är ett pussel som ska läggas, säger Jens Andersson.

Det kommer även att göra en rättsmedicinsk undersökning.

På fredagen berätta åklagare Robert Beckard att mannen som anhållits ska höras inom kort. I övrigt är han förtegen om detaljer kring fallet.

– Vi se vad han har för inställning till det hela. Nu måste vi hålla ett ordentligt förhör och så genomförs andra utredningsåtgärder.

Det är i nuläget oklart vem som larmade SOS Alarm om dödsfallet.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS