Misstänkt mord i Göteborg

Den man som anhölls, skäligen misstänkt för mord i en lägenhet i Göteborg, är släppt på fri fot. Dock kvarstår misstankarna mot mannen.
– De inblandade har ingen relation till varandra, säger vice chefsåklagare Niklas Högdén, som leder utredningen.

ANNONS
|

Polisen larmades till platsen 03.14 på måndagen efter att en person kommit till lägenheten och där funnit en död man. En äldre man greps och anhölls senare av jouråklagare.

– Vi ska prata med den som är gripen och vi får vänta till han har svarat på en del frågor, säger polisens presstalesperson Annika Laag.

Lägre misstankegraden

Enligt åklagare Niklas Högdén är mannen endast skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– Vi får se under eftermiddagen hur detta utvecklas och vad förhören ger. Det pågår dessutom dörrknackning och teknisk undersökning, förklarar Högdén.

Vid lunchtid på måndagen uppgav åklagaren att han hävt anhållandet av mannen men att misstankarna fortfarande kvarstår.

ANNONS

Polisen är i nuläget förtegen kring detaljer i fallet. Annika Laag säger det finns omständigheter som gör att mord inte kan uteslutas och att det nu behöver utredas vad som hänt.

Polisen: ”Undersöker id på mannen”

– I och med att det är en lägenhet så finns det grannar som kan ha sett något och som kan höras, säger Annika Laag på polisen.

Polisen har i nuläget inte lyckats identifiera den döda mannen.

– Vi undersöker id på mannen, och därför tar det längre tid. Vi försöker klargöra vem det är, säger Annika Laag, strax innan klockan 12 på måndagen.

Polisen har hävt avspärrningarna på platsen.

Texten uppdateras.

ANNONS