Polisen hamnade i bråk efter en trafikolycka.
Polisen hamnade i bråk efter en trafikolycka. Bild: Henrik Björnsson/Göteborgs-Posten

Man slogs med polis efter att ha kört i diket

En man i 20-årsåldern greps på Tjörn under onsdagen efter att han hotat och sparkat polis i samband med att han kört i diket.
Enligt polisen ska han ha verkat påverkad.

ANNONS
|

Olyckan skedde vid 15.30-tiden på onsdagen i utkanten av Skärhamn. En man i 20-årsåldern körde i diket och försökte sen lämna platsen. Han stoppades dock av folk i närheten. Enligt både vittnen och polisen ska mannen upplevts som onykter.

I samband med olyckan körde han även in i en annan bil.

När polisen kom till platsen och skulle omhänderta mannen började han göra våldsamt motstånd. Mannen ska ha sparkat en av poliserna i bröstet och enligt vittnen ska han haft ett ”knivliknande föremål”.

– Man tvingas använda påläggning av handfängsel och när han även uttalar hot då griper man den här mannen, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

ANNONS

Han är nu gripen misstänkt för tillgrep av fortskaffningsmedel, det vill säga att han olovligt tagit bilen. Enligt polisen lär det bli fler brottsrubriceringar senare.

Det är oklart om någon skadats under händelsen.

– Jag har inte fått några uppgifter om allvarlig skador men det verkar ju ha varit tumultartat på platsen, säger Jens Andersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS