Man skjuten vid Kungsportsplatsen

Flera personer har hämtats in till förhör efter skjutningen vid Kungsportsplatsen under onsdagskvällen. Den misstänkte har ännu inte gripits, uppger polisen.
– Vi jobbar intensivt på flera fronter, säger Jens Andersson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS
|

Klockan 19 på onsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg.

– Vi fick in ärendet 19.01 och var på plats någon minut senare. En man anträffas då skjuten inne på Pressbyrån och förs med ambulans till sjukhus, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Mannen sköts inne i butiken, uppger polisen.

– Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, men han är skottskadad. Mer detaljerat skadeläge än så har jag inte, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Senare på kvällen ska mannens skadeläge dock ha bedömts vara allvarligt men stabilt, enligt uppgifter till GP.

ANNONS

Mycket tyder på att händelsen har koppling till kriminella nätverk, uppger en källa för GP. Enligt ett vittne på platsen blödde mannen från halsen när han fördes iväg med ambulans.

– Han blödde från halsen och var helt vit, säger vittnet.

Enligt uppgifter till GP ska mannen ha träffats i höften och eventuellt i ansiktet.

En stor polisresurs arbetar på platsen. Avspärrningar har upprättats kring Kungsportsplatsen och polisens tekniker har genomfört en teknisk undersökning på platsen. Händelsen har enligt polisen fångats på butikens övervakningskameror.

– Skytten var svartklädd och bar svart hjälm och lämnade platsen på elsparkcykel i riktning mot Vallgatan, säger Jens Andersson, presstalesperson hos polisen.

Försök till mord

En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts. Enligt polisen är målsägande en man i 20-årsåldern. Enligt vad GP erfar arbetar mannen i butiken. Detta har också Lennart Schultz, kommunikationschef på franchiseföretaget bakom butiken, bekräftat för P4 Göteborg.

Polisen har spärrat av Kungsportsplatsen efter att en skottskadad man i 20-årsåldern påträffats på Pressbyrån.
Polisen har spärrat av Kungsportsplatsen efter att en skottskadad man i 20-årsåldern påträffats på Pressbyrån. Bild: Maria Steen

Ingen misstänkt är i nuläget gripen.

– Vi letar en eller flera gärningspersoner. Om någon gjort observationer på platsen strax innan klockan 19 så vill vi att de hör av sig till oss. Om någon sett någon springa från platsen till exempel. Vilken riktning sprang de i? Hur var de klädda? Vi är intresserade av alla observationer, säger Evelina Olsson.

ANNONS

Den som vill höra av sig till polisen ombeds att göra det på telefon 114 14.

På torsdagsförmiddagen meddelade polisen att tillståndet för den skadade är allvarligt men stabilt. Han har ännu inte kunnat höras.

Händelsen har enligt polisen fångats på butikens övervakningskameror.
Händelsen har enligt polisen fångats på butikens övervakningskameror. Bild: Maria Steen

Flertal inhämtade till förhör

Vid 20-tiden syntes flera polisbilar vid Vågmästareplatsen på Hisingen. Polisens presstalesperson bekräftar att de hämtade in ett flertal personer till förhör om skjutningen vid Kungsportsplatsen.

– Vi hämtade in fem personer där. Vi jobbar intensivt på flera fronter och vi har hämtat in personer vid fler ställen, säger Jens Andersson.

På torsdagen meddelade polisen att det totalt är ett tiotal personer som hämtats in till förhör.

GP har kontaktat ansvariga på Pressbyrån som har lämnat en kommentar via mejl.

”Vi har blivit informerade om situationen, vår krisgrupp har samlats och regionteamet i Göteborg hanterar situationen på plats med professionellt krisstöd. I övrigt har vi inga kommentarer att lämna i nuläget utan hänvisar till Polisen.” skriver Lennart Schultz, kommunikationschef på Reitan Convenience Sverige som äger butikskedjan.

Fem personer hämtades till förhör efter en insats vid Vågmästareplatsen senare på kvällen.
Fem personer hämtades till förhör efter en insats vid Vågmästareplatsen senare på kvällen. Bild: Läsarbild

LÄS MER:Känd gängkriminell från Biskopsgården skjuten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS