En man knivhögg en annan man på Göteborgs centralstation. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
En man knivhögg en annan man på Göteborgs centralstation. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Jonas Lindstedt

Man knivhuggen vid Göteborgs centralstation

En man i 35-årsåldern har blivit knivhuggen inne på Nils Ericsonterminalen på Göteborgs centralstation. En man är gripen misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Ett vittne vid vänthallen på Centralen larmade polisen om ett pågående bråk vid halv sex på måndagsmorgonen. Bråket var mellan två män, den ena i 35-årsåldern och den andra i 50-årsåldern.

– De står och tjafsar med varandra och det ska ha varit ganska stökigt, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Den äldre mannen knivhögg den andra och är nu gripen, misstänkt för mordförsök.

Gärningsmannen hävdade nödvärn

Gärningsmannen ska själv ha ringt in till polisen efter händelsen och sagt att hugget skett i nödvärn – något som inte stämmer enligt polisen.

– Han menar att han har gjort det här i nödvärn efter att ha blivit rånad på sin halskedja. Men det visar sig sedan att det inte är så, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Den skadade mannen är förd till sjukhus. Hans skadeläge är oklart men stabilt.

Det finns flera vittnen till händelsen, men kniven eller en exakt brottsplats har inte kunnat hittas.

– Det är inte avspärrat på platsen, men vi kommer höra vittnen och se vad vi får fram, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS