Kvinna i Uddevalla avliden – make häktad

En kvinna i Uddevalla fick så svåra huvudskador att hon senare avled. Nu misstänker polisen kvinnans man för gärningen. Händelsen kan komma att rubriceras som mord.

ANNONS
|

Händelsen ska ha utspelat sig i Uddevalla för en dryg vecka sedan. En kvinna i 60-årsåldern kom in till sjukhus med skador i huvudet. Flera dagar senare, 31 januari, misstänkte sjukvårdspersonal att skadorna inte skett på ett naturligt sätt.

Polisen kunde därefter gripa kvinnans make, en man i 70-årsåldern.

Kvinnan avled natten till lördagen och anhöriga har underrättats, uppger polisen.

– Det här rubriceras nu som grov misshandel, men det kan komma att ändras, säger August Brandt, presstalesperson på polisen i region väst.

Mannen häktades av åklagare som skäligen misstänkt (den lägre misstankegraden) under lördagseftermiddagen, uppger P4 Väst.

ANNONS

* I en tidigare version uppgavs felaktigt att gärningen inträffade i går kväll.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS