Humorduons första uttalande efter guldfyndet

JLC-duon Carl Déman och Lucas Simonsson berättar nu om samtalet och mötet med polisen – efter att guldet hittats i den nyinköpta villan i Mölndal. De trodde först att det var ett skämt och letade efter kameror.
– Jag ringde till poliskontoret och fick det då bekräftat, säger Carl Déman i podden ”Mellan Himmel och Jord”.

ANNONS
|

Youtubestjärnorna Lucas Simonsson och Carl Déman, som också har humorpodden JLC, köpte tillsammans ett hus i Mölndal för 7,8 miljoner kronor.

Men det blev inte helt som tänkt. På vinden hittade hantverkarna som skulle renovera huset guld och platina, värderat till omkring elva miljoner kronor. Det finns totalt fyra parter som gör anspråk på fyndet, vilket GP har rapporterat om tidigare.

  • Dödsboet efter de tre syskonens mamma.
  • Sonen som sålde huset till JLC-duon.
  • Hantverkarna som gjorde miljonfyndet.
  • JLC-stjärnorna Carl Déman och Lucas Simonsson, som köpte fastigheten via sitt bolag Didder & Dadder AB.

Det kom som en chock för humorduon och i det senaste poddavsnittet i ”Mellan Himmel och Jord” berättar de mer om hur de fick beskedet. Carl Déman berättar att han blev uppringd av polisen och att han först inte trodde att det var sant.

ANNONS

– Polisen sa bara ’jag förstår att du inte tror på det här’ och att jag kunde göra ett motsamtal, jag har för mig att det heter så. Jag ringde till poliskontoret och fick det då bekräftat, att det var en polis som hade ringt. Jag trodde inte på det innan det, säger Carl Déman.

Trodde det var ett skämt

När två civila poliser sedan mötte upp hela JLC-gänget hade de fortfarande svårt att ta in samtalen. Lucas Simonsson berättar att poliserna skrattade lite lätt och frågade om de letade efter kameror och Jonas Fagerström, som är den tredje personen i JLC, ville gärna se polisernas bricka.

– Det är en absurd jävla historia. Jag kan tänka mig hur ni två har haft det – jag har blivit nerringd av folk som frågat om det är sant och undrar vad som har hänt, säger Jonas Fagerström, som själv inte är inblandad.

Lucas Simonsson säger att han har fått höra att han är girig.

– Det media har skrivit är att vi säger att vi har rätt till det, men vi har aldrig yttrat oss om det, att det här är vårt, säger han.

Många frågetecken

Humorduon är tydliga med att säga att de i nuläget inte kan gå ut med mer information då det fortfarande pågår en rättsprocess.

ANNONS

– Vi kan inte säga så mycket mer än att vi kommer att berätta när det är färdigt. Och vi kan bekräfta att det stämmer, att det har hittats guld i huset, säger Carl Déman.

Han tillägger att de inte vet vad som kommer att hända och att det finns många fler frågetecken och detaljer att reda ut än vad som har kommit upp till ytan hittills.

– Det är en jävla story i alla fall, så to be continued.

LÄS MER:18 år gammalt dokument avgör guldstriden – enligt säljaren

LÄS MER:Syskonen ger sig in striden om guldet i JLC-duons hus

LÄS MER:Experterna: De kan ha rätt till guldet i JLC-duons hus

LÄS MER:Hittade guldtackor för miljoner – JLC-stjärnorna i rättstvist efter husköp

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS