Död person hittad vid skola i Borås

En död person anträffades vid Sven Eriksonsgymnasiet i Borås under fredagsmorgonen. Polis samt ambulans larmades till platsen.
Senare under dagen inleddes en förundersökning om mord.
– Vi kan inte utesluta att personen blivit utsatt för brott, säger polisens presstalesperson, August Brandt.

ANNONS

På fredagsmorgonen larmades polisen till Sven Eriksonsgymnasiet i Borås, med anledning av att en avliden person har anträffats vid skolan.

Enligt GP:s reporter som var på plats under morgonen var det en byggnad intill själva skolan som är avspärrad. På plats befann sig ett fåtal poliser och två polisbilar, i övrigt var det ingen rörelse vid skolan.

– Skolledningen är informerad om händelsen, men det är inga elever på plats eftersom det fortfarande är lov, säger kommunikationschef Marie Ingvarsson vid Borås stad.

Förundersökning om mord

En förundersökning om mord har inletts, meddelar polisen under fredagseftermiddagen. Tidigare var rubriceringen vållande till annans död.

– Det är inte helt ovanligt att man efter att ha fört en dialog med förundersökningsledare och åklagare ändrar rubriceringen, säger polisens presstalesperson August Brandt.

ANNONS

Om rubricering ska kvarstå eller rubriceras om, vet inte polisen i nuläget.

– Det är oklara omständigheter kring dödsfallet, och då kan vi inte utesluta att personen blivit utsatt för brott, säger August Brandt.

Platsen spärrades av under morgonen, då en teknisk undersökning genomfördes, vilket nu har hävts. Nu arbetar polisen vidare med att förstå vad som skett.

– Vi arbetar vidare genom att inhämta information genom att till exempel hålla förhör, säger August Brandt.

Ingen person har gripits i dagsläget.

ANNONS