KLART: Hamrén går in i Öis direkt: "Skall bli väldigt spännande"

ANNONS
|

Som GP kunde avslöja under fredagen kliver Erik Hamrén in i en ledarroll hos sin tidigare arbetsgivare Örgryte IS. Mellan åren 1998 och 2004 ledde Hamrén Öis till tre allsvenska medaljer och en vinst i Svenska cupen.

Sedan dess har han bland annat tränat och blivit mästare med Ålborg i Danmark och Rosenborg i Norge. Som svensk förbundskapten tog han herrlandslaget till två raka EM-slutspel, 2012 och 2016.

Nu återvänder han till Öisgården.

Rollen i Öis blir som resurs till nuvarande huvudtränaren Sören Börjesson och assisterande tränaren Fredrik Björck.

– Erik går in som en resurs och bollplank till Sören och Fredrik. Vissa träningar kommer han säkert att leda. Han kommer jobba med grupp och individ, sitta på läktaren på matcherna och ge konstruktiv kritik, säger Öis ordförande Joachim Nordh.

ANNONS

Öis och Erik Hamrén kom överens på fredagseftermiddagen, avtalet sträcker sig säsongen ut, det vill säga sex matcher.

– Det viktiga är att ha landat Eriks engagemang. Först sonderade vi terrängen. Jag tog kontakt med honom för cirka en månad sedan. Vi är oerhört tacksamma för att han vill hjälpa oss och förstärka oss i den här delen av säsongen, säger Joacim Nordh.

– Han är en oerhört meriterad tränare med ett fint record. Att han känner Sören väl sedan tidigare innebär att de slipper sitta och förklara vad som gäller. Det skall bli väldigt spännande.

Det har aldrig varit aktuellt att rekrytera Erik Hamrén som tränare för nästa säsong?

– Nej, det har inte varit aktuellt. Det är hösten som gäller. Sedan får vi se hur framtiden utvecklar sig. Vi hoppas att det här blir en injektion både för klubben och laget.

Är det här en dyr lösning för Öis?

– Nej. Erik gör det här helt gratis. Han älskar Öis och älskar fotboll. I den värld vi lever i dag är det fantastiskt att höra.

Hamrén träffar spelargruppen före lördagens förmiddagsträning. Nästa match är Trelleborg hemma på tisdag.

ANNONS