Joel Kinnaman är aktuell i superhjältefilmen "Suicide squad". Arkivbild.
Joel Kinnaman är aktuell i superhjältefilmen "Suicide squad". Arkivbild.

Kinnaman om vänskapen med Will Smith

För Joel Kinnaman har inspelningen av superhjältefilmen "Suicide squad" gjort att han har fått vänner för livet. Och allra närmast har han kommit Will Smith.

ANNONS
|

- Han har blivit en oerhört viktig person för mig. Det är en person som jag har som förebild i det här yrket, säger Joel Kinnaman till TT.

I "Suicide squad" spelar Kinnaman en yrkesmilitär som blir befälhavare över ett gäng superskurkar. De har släppts ur fängelse för att bilda en specialstyrka med uppdrag att bekämpa andra superskurkar. Will Smith spelar Deadshot, en prickskytt som vill återförenas med sin familj.

Filmen har regisserats av David Ayer, som tidigare bland annat har gjort den hyllade polisfilmen "End of watch" från 2012.

Pratar varje dag

Det är inte ovanligt att skådespelare efter en inspelning tävlar med varandra om att berätta hur kul man har haft. Men när det gäller "Suicide squad" verkar det vara äkta. Joel Kinnaman säger att han och Will Smith fortfarande har kontakt med varandra varje dag.

ANNONS

Nyligen var de i Sverige och spelade golf.

- Det är fascinerande att se någon som har varit så framgångsrik i så många år. Han har varit på toppen i 25 år, och ändå är han fortfarande den mest ödmjuka, trevliga och professionella människa man kan träffa. Skulle han vara en minut sen så kommer han springande. Han är hela tiden engagerad i att alla andra mår bra, säger Kinnaman.

Hoppas på fortsättning

Han beskriver Will Smith som en inspirerande person.

- Jag skäms inte för att säga att jag tar efter honom jättemycket. Det är viktigt som skådis att hela tiden lära sig nya saker, och att vara enträgen och öva och öva.

Bland de andra skådespelarna finns Ben Affleck, Margot Robbie och Jared Leto. Och det är inte bara Will Smith som Joel Kinnaman har trivts med under inspelningen av "Suicide squad". En stor anledning till att han ville göra filmen var att David Ayer skulle regissera.

- Han är en regissör som bryr sig om sina skådespelare, och det är något som jag gillar.

Blir det en fortsättning på "Suicide squad"?

- Det är självfallet vad vi alla hoppas på. Vi har alla skrivit kontrakt på att vara med i ytterligare två filmer, om de blir gjorda. Men först får vi se hur det går med den här. Det är det som avgör.

ANNONS

Fakta: Joel Kinnaman

Född: 1979 i Stockholm.

Bakgrund: Studerade vid Teaterhögskolan i Malmö. Arbetat på Göteborgs stadsteater. Debuterade 2002 i "Den osynlige" och nominerades till Guldbagge 2008 för bästa biroll i "Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser". Genombrottet kom med rollen som "JW" i "Snabba cash" 2010, för vilken han även vann guldbagge för bästa manliga huvudroll. De senaste åren har han medverkat i flera stora, internationella produktioner som tv-serien "The killing", "Robocop" och "Run all night".

Aktuell: I filmen "Suicide squad".

Fakta: Suicide squad

Sverigepremiär: 3 augusti

Skådespelare: Joel Kinnaman, Will Smith, Margot Robbie, Ben Affleck, Jared Leto och Cara Delevigne, med flera.

Regi: David Ayer

ANNONS