Magnus Wislander, Elisa Lindström, Kodjo Akolor och Ellen Bergström ska köra folkrace i "Det stora racet". Pressbild.
Magnus Wislander, Elisa Lindström, Kodjo Akolor och Ellen Bergström ska köra folkrace i "Det stora racet". Pressbild.

Kändisar kör folkrace i ny SVT-serie

Elisa Lindström, Kodjo Akolor, Magnus Wislander och Ellen Bergström tar sig an en riktigt tuff utmaning. I nya SVT-programmet "Det stora racet" ska de tävla mot varandra i folkrace.

ANNONS
|

I realityserien "Det stora racet" ska fyra kändisar, med hjälp av erfarna team, bygga varsin folkracebil och sedan tävla mot varandra.

Det handlar om skådespelaren och bloggaren Ellen Bergström, radioprofilen Kodjo Akolor, handbollslegendaren Magnus Wislander och artisten Elisa Lindström.

- Jag var mycket tveksam först men jag gillar utmaningar och när jag insåg att det skulle spelas in på landsbygden och lyfta fram den här folkrörelsen så kände jag att "det här vill jag göra", säger den sistnämnda.

ANNONS

"Ganska orolig"

Elisa Lindström jämför folkrace med dansbandsgenren, som hon själv har verkat i.

- Man ser inte så mycket om det i media men när man kommer ut på en tävling så inser man hur stort det är ute i landet. Det är verkligen en folksport.

Inspelningarna har precis startat och Elisa Lindström berättar att det inte är så läskigt som man kan tro att köra folkrace.

- Innan vi fick se ett lopp så var jag ganska orolig faktiskt. Men man sitter väldigt säkert i de här bilarna och det var inte så farligt som jag trodde, säger hon.

Wislander storfavorit

Under programmets gång kommer deltagarna att få guidning av gästcoacherna Richard Göransson, STCC-mästare, och Tina Thörner, världsmästarkartläsare i rally.

Alltihop avslutas sedan med en stor tävling där kändisarna möter varandra.

- Jag tror att Magnus Wislander är storfavoriten där. Han är en riktig tävlingsmänniska, så det ska bli spännande att se om man kan bräcka honom, säger Elisa Lindström.

ANNONS

"Det stora racet" får premiär i SVT i september.

TT

Fakta: "Det stora racet"

Skådespelaren och bloggaren Ellen Bergström, radioprofilen Kodjo Akolor, handbollslegendaren Magnus Wislander och artisten Elisa Lindström ska bygga varsin folkracebil och tävla mot varandra.

Till sin hjälp har de varsitt team av erfarna folkraceutövare: Rickard och Daniel Rang från Ljung, Totto och Nina Höök från Grythyttan, Mattias Ledin och Sten-Åke Andersson från Lindersberg samt Kim Granath och Daniel Samuelsson från Åmotsfors.

Programmet får premiär i SVT i september.

ANNONS