Joakim "Jockiboi" Lundell anser sig vara utsatt för klasshat. Arkivbild.
Joakim "Jockiboi" Lundell anser sig vara utsatt för klasshat. Arkivbild.

Joakim Lundell rasar mot Guldtuben

Joakim "Jockiboi" Lundell anklagar Guldtuben, galan som prisar framträdande personligheter på sociala medier, för korruption i sina nomineringar. Nu planerar han en alternativ gala i protest.

ANNONS
|

Makarna Joakim och Jonna Lundell, som driver en av Sveriges populäraste Youtube-kanaler, finns inte med bland de nominerade till årets Guldtuben.

Nu anklagar de arrangörerna, MTG-ägda Splay och United influencers för "korruption" och för att favorisera sina egna profiler framför andra mer populära kreatörer, vilket Breakit var först med att rapportera.

Vill anordna egen gala

- Alla vi som inte passar in i den fina Östermalmskretsen, alla vi som inte är av det fina folket, vi som drabbas av klasshatet. Det här är vår plattform som vi har skapat med er, säger Joakim Lundell till sina tittare i en video på Youtube.

ANNONS

Nu planerar han att anordna en alternativ gala tillsammans med Youtube-kollegan Ben Mitkus.

Det är inte första gången som Lundell rasar mot arrangemanget. När han på fjolårets gala tog emot priset för årets youtuber använde han sitt tacktal för att framföra liknande kritik.

- Det talet blev dyrköpt om man säger så, säger han nu.

"Kan inte påverka"

Julia Ekstam, pressansvarig på Guldtuben, svarar i ett mejl till TT att de nominerade har utsetts av en oberoende jury och att påståendet om att Splays egna profiler skulle ha favoriserats är direkt felaktigt:

"Hur juryn resonerat och varför det blev just dessa personer som nominerades är ingenting vi på Splay, United Influencers eller SVT har insyn i eller kan påverka. Vi tycker att juryn har gjort ett bra jobb med att ta fram nominerade som representera olika plattformar och olika innehållsgenrer. Vi har inte tagit del av någon information som skulle rubba det starka förtroendet som vi har för juryn och dess ordförande."

Galan sänds i SVT den 26 maj.

TT

ANNONS