Joacim Nordh räds inte spelarflykt från Öis

Tolv spelare sitter på utgående kontrakt. Många av dem lär lämna om Örgryte ryker ner i division 1. – Men jag är inte alls rädd för 2018, säger ordförande Joacim Nordh.

ANNONS
|

Superettan eller division 1? Under lördagen ska Örgrytes öde avgöras.

Skulle laget misslyckas med målet att vända 1-2-underläget mot Mjällby från det första mötet och halka ner en division riskerar klubben att drabbas av en omfattande spelarflykt.

I nuläget sitter tolv spelare på utgående kontrakt, däribland lagkapten Johan Hammar och anfallsstjärnan William Atashkadeh.

Ordförande Joacim Nordh är dock inte orolig över framtiden.

– Nej, jag är inte alls rädd för 2018. Det känns väldigt bra. Vi har väldigt mycket bra på gång. När det gäller spelartruppen har vi en fin tanke där. Grejar vi bara detta så känns det jävligt bra, säger han.

ANNONS

Tror du att det finns en risk att spelarna med utgående kontrakt har tankarna på annat håll redan nu?

– Jag hoppas att man är så professionell att så länge man är avlönad av Öis, så är man i Öis. Jag räknar med 100 procents lojalitet från spelarna i den här sista matchen och jag tror att alla vill avsluta snyggt. Samtidigt tror jag inte att man ska vara naiv i den frågan. Det kan mycket väl vara så att man i vissa perioder tänker att man är någon annanstans.

Fakta: Kontraktsläget i Öis

Utgående 2017:Kristoffer Björck, David Johansson, Johan Hammar, Tommie Veljovic, Fredrik Björck, Andreas Östling, Sebastian Carlsén, Martin Mutumba, Rasmus Andernil Bozic, Albin Skoglund (lån), Hakeem Araba, William Atashkadeh.

Utgående 2018:Stojan Lukic, Hannes Sahlin, Jacob Ericsson, Danny Ervik, Daniel Sliper, Daniel Paulson, Emil Skogh, Jens Cajuste, Johan Elmander.

ANNONS