"Jag är inte skyldig att läxa upp män"

Zara Larsson är en av de stora artisterna på Way out West 2016. Året har bjudit på succér med USA-karriär och en officiell EM-låt. Men dessutom har hon gjort en hel del män upprörda. Se GP:s intervju med den svenska världsstjärnan.

ANNONS
|

2016 har varit ett stort år för numera världsstjärnan Zara Larsson.

Hon har fått göra den officiella EM-låten tillsammans med David Guetta och öppnat för självaste Beyoncé.

- 2016 har varit det året då jag äntligen fått någon slags break utomlands, på riktigt. En av mina drömmar är såklart att ha låtar som spelas på radion i USA. Och det har det ju gjort nu. Jag fick göra EM-låten och så mycket coola grejer, säger Zara Larsson.

Men dessutom har hon varit i rampljuset för hennes feministiska åsikter.

LÄS MER:Zara Larsson på scen med Beyoncé

- Jag tycker så som jag tycker. Sen är jag en offentlig person och har mycket följare på Twitter. Men det hindrar inte mig från att skriva mina åsikter och uttrycka mig ändå. Det hade jag gjort oavsett. Det vet jag att jag hade gjort oavsett om jag sjöng eller inte. Jag vill få ur mig det jag känner, säger hon och fortsätter:

ANNONS

LÄS MER:Vansinnig Zara Larsson efter anmäld våldtäkt

- Sen tycker jag att man har något slags ansvar ändå. Det är inte så jag att jag är skyldig någon att läxa upp folk, mest män då, men jag känner att om jag kan göra detoch har en stor följarskara så vill jag dela med mig av feministiska tankar. Varför inte?

LÄS MER:Succé för Zara Larsson inför finalmatchen

Dessutom menar Zara Larsson att hon förutom arga män också fått mycket positiv respons.

- Det är jättemånga som har kommit fram till mig, både yngre och äldre, och sagt att de har lärt sig massor och lärt sig se saker på ett annat sätt. Det är för mig en otrolig komplimang. Jag tycker det är viktigt. Jag skulle önska att alla som har en stor följarskara och lyssnade på dem kunde påverka, säger Zara Larsson.

LÄS MER:Allt om Way out West

ANNONS