"Jag är en person som gillar utmaningar"

William Atashkadeh har varit en nyckelspelare för Öis under lång tid. Nu sitter anfallaren på ett utgående avtal – men hur framtiden ser ut har han inga klara besked om. – Jag är en person som gillar utmaningar, säger han kryptiskt.

ANNONS
|

Flera tongivande spelare sitter på utgående avtal i Öis. Johan Hammar och Andreas Östling har redan fått kontraktsförslag av klubben – men båda har valt att avvakta det kommande transferfönstret.

Av klubbens anfallareär det bara Johan Elmander som har ett kontrakt som sträcker sig längre än 2017 ut. William Atashkadeh, Martin Mutumba och skadade Dardan Mustafa har alla avtal som löper ut vid årsskiftet, vilket gör att de snart är fria att förhandla med andra klubbar.

– Vi får se vad som händer. Ska jag vara helt ärlig har jag inte funderat så mycket på det där, säger William Atashkadeh och fortsätter:

ANNONS

–Vi har bara snackat lite löst, jag och klubben.Kollat läget lite. Vi får se vad som händer, det är långt kvar fortfarande. Nu är det semester, nu får man njuta av det.

"Många faktorer som spelar in"

Han har varit Öis trogen sedan tiden i division 1 och han säger sig trivas i klubben. Samtidigt vill han inte stänga dörren för att det skulle kunna bli en flytt.

– Jag är en person som gillar utmaningar, det gör väl alla som spelar fotboll. Alla vill väl spela så högt upp som möjligt?Det beror helt på vad som händer. Hur det går för oss, och så vidare. Det är många faktorer som spelar in. Jag kan inte säga någonting alls nu.

Han fortsätter:

– Det krävs mycket för att man ska ta sig till nästa steg, men visst, jag har spelat i allsvenskan. Många klubbar vet att man har varit på den nivån, så allt kan hända, men fotboll är en färskvara. Du är inte bättre än din senaste match. Vissa kanske kan leva på sitt namn lite längre, men för många gällerdet att prestera hela tiden. Och ärligt talat så vet jag inte hur många klubbar det är som kollar på Öis just nu.

Lagkapten Johan Hammar är fåordig kring framtiden.

ANNONS

– Det förs diskussioner med klubben, och det sköter min agent, mer än såkan jag inte kommentera just nu.

Känner du dig sugen på att ta ett kliv upp, allsvenskan?

– Det tror jag alla spelare som spelar i superettanär sugna på.

Hammars tidigare klubb, Malmö FF, fick nyligen mittbacksreserven Felipe Carvalho skadad. Men huruvida skåningen skulle vara intresserad av att spela i MFF igen – om tillfället ges, vill han inte berätta.

Har du någon kontakt med Malmö FF?

– Det vill jag inte heller kommentera.

Tränare Marcus Lantz säger att Öis medvetet har valt att ligga lågt med kontraktsförhandlingar under våren, men det är ett arbete som kommer intensifieras de närmaste veckorna.

– Vi har inte velat gå in och störa mitt under serien. Men när spelarna kommer tillbaka från semestern kommer vi prata med samtliga som har utgående avtal, för att förklara hur vi tänker och höra hur desjälva resonerar.

Är du bekymrad över att du ska förlora viktiga spelare i sommar?

– Jag tror inte spelarna försvinner i sommar, för då får klubbar betala massa stålar. Men visst, de kan försvinna efter säsongen...men det är den verklighet vi lever i och det är vi inte ensamma om, att ha det bekymret.

ANNONS

Han fortsätter:

– Spelarna vet också om att vi sitter i en position där vi kan komma att ta in andra spelare, och det finns många tillgängliga på marknaden.

ANNONS