Bild: Netflix
Bild: Netflix

Inspelningarna av House of Cards pausas

Netflix och produktionsbolaget MRC vill säkerställa att personalen mår bra efter anklagelserna mot Kevin Spacey.

ANNONS
|

Det under måndagen som Netflix berättade att nästa säsong av House of Cards blir den sista. Beskedet kom efter att seriens stora stjärna, Kevin Spacey, anklagats för att på 80-talet ha begått övergrepp på Anthony Rapp som vid tillfället var 14 år gammal. I samma tillfälle gick Kevin Spacey ut med att han är homosexuell.

Sista säsongen kan bli försenad

Nu skriver Deadline att inspelningarna av den sjätte, och sista, säsongen pausats. Netflix vill få tid på sig att utvärdera situationen och när inspelningarna kommer igång igen är oklart. Det framkommer ur ett uttalande som streamingjätten gjort tillsammans med produktionsbolaget MRC.

LÄS MER:House of Cards avslutas nästa år

ANNONS

Vidare skriver de båda parterna att de vill ”säkerställa att personalen och skådespelarna känner att de har stöd och är säkra”.

Kevin Spacey minns inte

Tanken var att House of Cards skulle återvända till Netflix i maj 2018. Den avslutande säsongen skulle vara på 13 avsnitt. Om längden behålls återstår att se, likaså om den skjuts på framtiden.

LÄS MER:Spacey kommer ut efter sexanklagelser

Kevin Spacey uppger själv att han inte ”minns” händelsen.

"Men om jag uppförde mig på sättet han beskriver är jag skyldig honom en uppriktig ursäkt", skrev han på Twitter under måndagen.

ANNONS