Inget GoT för Gotland

Den populära fantasyserien "Game of thrones" kommer inte att spela in på Gotland.

ANNONS
|

Det var Gotlands Tidningar (GT) som fört rapporterade om atttv-bolaget HBO kan vara intresseradeav att spela in scener ur kommande avsnitt på ön.

–Vi är med i ett pitchförfarande och har skickat ett stort material med bilder till bolaget i USA, saOlivia Munck, exekutiv producent på The Line Gotland, ett företag som jobbar med produktionsservice för film- och tv-produktioner, till GT.

Hon har tillsammans med kollegor dokumenterat miljöer på ön och skickat till producenterna. Det rör sig bland annat om Kattlunds och Stavgard och serieskaparna har visat intresse för gamla gårdar på landsbygden.

Men nu verkar HBO ha ändrat sig.

ANNONS

–Produktionsbolaget tycker att Gotland är otroligt intressant. Men just den här gången hittade de inte vad de sökte efter, säger Mia Uddgren, filmkommissionär vid Filmregion Stockholm-Mälardalen, till Hela Gotland.

Game of Thrones harspelatsin över hela världen. Scenerna från King's Landing har spelats in både på Malta och i Dubrovnik i Kroatien.

Scenerna från The North spelades in i den isländska nationalparken Thingvellir. Där kan man bland annat se landets största naturliga sjö och flera geologiska underverk. Scenerna på andra sidan av väggen spelades in på norra Island vid det spektakulära vattenfallet Goðafoss.

ANNONS