Information samt frågor och svar om Guiden


Guiden har ambitionen att vara den självklara mötesplatsen för alla som är intresserade av Göteborgs evenemangs-, sport- och nöjesliv. Variationen av aktiviteter kan vara stor och det är arrangören själv som ansvarar för att publicera information om just sina arrangemang.

ANNONS
|

Guiden återfinns på gp.se, i GP:s nyhetsapp samt på GP:s mobilsida. Ett dagligt urval ur Guiden publiceras i Göteborgs-Postens papperstidning.

Policy för innehåll i Guiden

Guiden skall innehålla evenemang, inom kategorierna och geografiska områdena listade nedan, som är av allmänt intresse samt dit allmänheten har tillträde. Avgränsningarna för Guiden omfattar ett geografiskt gränssnitt samt en bedömning om evenemanget är av tillräckligt stort allmänintresse. Göteborgs-Posten förbehåller sig rätten att välja bort material på grundval av lagar och förordningar, Göteborgs-Postens egna etiska riktlinjer samt om evenemanget på annat sätt bedöms opassande för Guidens syfte. För publicering i Göteborgs-Postens tryckta tidning sker ett särskilt urval baserat på bredd.

ANNONS

Innehållet i Guiden får inte innehålla följande:

 1. värderande formuleringar
 2. gudstjänster och religiösa sammankomster, däremot kyrkokonserter
 3. soppluncher
 4. kaféer eller restauranger
 5. uppmaning till politisk kamp, demonstrationer, manifestationer eller insamlingar
 6. evenemang för slutna sällskap eller enbart medlemmar
 7. kurser och utbildningar

Avseende filmvisningar så är Guiden avgränsad till att tillåta föreningar och organisationer som visar film, men inte biografkedjornas ordinarie program

Arrangören ansvarar för allt innehåll som läggs på Guiden. Det innebär att text, bilder, illustrationer och all eventuell länkad information inte får utgöra brott mot tredje mans immateriella rättigheter såsom upphovsrätt, varumärken eller annan immaterialrätt.

Guiden innehåller kategorierna listade nedan.

 1. Aktiviteter
 2. Musik
 3. Utställning & Föreläsning
 4. Teater & Dans
 5. Underhållning
 6. Sport & Hälsa
 7. Barn & Familj

Guiden innehåller områdena i Göteborg med omnejd listade nedan.

 1. Centrum
 2. Majorna - Linné
 3. Örgryte – Härlanda - Kålltorp
 4. Gamlestaden – Bergsjön - Angered
 5. Hisingen
 6. Askim – Frölunda - Högsbo
 7. Önnered – Långedrag - Södra Skärgården
 8. Norra Skärgården
 9. Partille
 10. Lerum - Alingsås
 11. Mölndal
 12. Kungsbacka
 13. Kungälv
 14. Härryda
 15. Ale
 16. Stenungsund
 17. Tjörn - Orust

Över sommaren och fram till september breddas området och inkluderar även:

 1. Lysekil
 2. Sotenäs
 3. Strömstad
 4. Tanum
 5. Varberg

Frågor och svar

Hur kommer mitt evenemang med i Guiden?

Arrangörer som anordnar evenemang, i enlighet med ovan, är välkomna att skapa ett konto och publicera information i Guiden. Moderering sker innan evenemangen publiceras, och när de godkänts får arrangören ett mail med information om detta.

Kan mitt innehåll redigeras av Göteborgs-Posten?

Göteborgs-Posten förbehåller sig rätten att redigera i det material som publiceras. Detta innebär exempelvis att det som anses vara olämpligt språk och icke-relevant information kan tas bort. För publicering i papperstidningen kan textreklam komma att redigeras, se punkt ovan. I den om evenemanget beskrivande brödtexten tillåts ingen formatering som avviker från övriga Guiden och gp.se avseende teckenstorlek och typsnitt. Hyperlänkad text är inte heller tillåtet.

ANNONS

Kostar det pengar att lägga in evenemang i Guiden?

Det är för närvarande kostnadsfritt för kontoinnehavare att lägga upp evenemang i Guiden. Detta kan komma att ändras framöver.

Måste man ha en webbsida för evenemangen?

Nej det behöver man inte.

Hur lång tid tar det innan mitt evenemang godkänns och publiceras alternativt refuseras?

Ambitionen är att alltid godkänna eller refusera en publicering inom fem arbetsdagar efter det att arrangören lagt upp evenemanget. Lägg därför in evenemang i god tid.

Vad gäller för bilder i Guiden?

Vi rekommenderar att alltid presentera evenemang i Guiden med en bild eller illustration. Loggor vill vi att ni undviker. Bilderna kan vara stående eller liggande, och tillåtna filformat är JPG och PNG. För att bildkvaliteten ska bli så bra som möjligt bör bilden vara minst 650 pixlar bred. Bilden bör inte vara större än 20 MB.

Vilka evenemang syns i papperstidningen?

Göteborgs-Posten gör ett urval av Guidens evenemang för publicering i papperstidningen. Här söker vi bredd bland Guidens evenemang - såväl geografiskt som kategori- och innehållsmässigt. För att du ska ha möjligheten att finnas med i papperstidningen bör ditt evenemang vara upplagt minst tio arbetsdagar innan det äger rum.

ANNONS

Fick du inte svar på din fråga? Mejla till gpguiden@gp.se

ANNONS