Ilskan efter sena straffen: "Det känns helt åt helvete"

IFK Göteborg såg ut att gå mot en säker seger i mötet med Örebro. 2-0 blev till 2-2 på i matchens slutskede och efter matchen IFK Göteborgs-spelarna kritiska till domarinsatsen. – Det vi kan hoppas är att han tittar på situationerna och lär sig av det, säger IFK Göteborgs Tobias Hysén. – Jag står fast vid mitt beslut när jag ser situationen i efterhand, säger domaren Kaspar Sjöberg.

ANNONS
|

Två sena straffmål gjorde att IFK Göteborg tappade en tvåmålsledning mot Örebro. Efteråt var det ilska hos IFK Göteborgs-spelarna mot domaren. Framförallt hade spelarna synpunkter på den sista straffen som Maic Sema slog i mål i den 95:e minuten.

– Det känns ibland som om domarna själva inte vet hur handsregeln funkar och då är det svårt för dem också. Det hjälper ingenting att stå och kasta skit nu. Utan vi får tillåta oss själva att vara lite knäckta idag och sen upp på hästen igen. Men idag får vi tycka lite synd om oss själva för jag tycker ändå att vi gör en match som förtjänar tre poäng idag, säger Tobias Hysén.

ANNONS

Anledningen till ilskan var att Örebros Michael Omoh tog med sig bollen med handen innan han blev fälld av Mix Diskerud.

– Första straffen är inte mycket att säga om men jag tycker inte det är gult kort och det ska inte vara gult kort om det är ofrivilligt hands. Men som sagt ibland så känns det inte som att de själva vet. Vi gör fel, de gör fel. Det är så det funkar, säger Hysén som inte såg någon mening med att prata med domaren efter straffen:

– Vissa domare går inte att prata med direkt. Jag tycker så här, du får inte honom att ändra sig ändå så varför ska du ens lägga tid på honom. Det vi kan hoppas är att han tittar på situationerna och lär sig av det. Tycker han att det är rätt så får han väl göra det men det är som det är.

Erlingmark: "Det känns helt åt helvete"

Även August Erlingmark var besviken på att domaren Kaspar Sjöberg valde att blåsa straff i den 95:e minuten.

– Det känns helt åt helvete. Vi har ju kontroll på det. Och så får de straff och rött kort där, vilket jag kan köpa, för det är ju hands, men det är tråkigt med den andra händelsen där, som inte ska vara straff. Det är väldigt tungt just nu. - Det kändes som att vi gjorde det mesta rätt förutom de två straffarna. Det är två tillfälligheter. Det känns riktigt tråkigt. Jag är så jävla irriterad eftersom det inte ska vara straff. Man blir så förbannad när vi äntligen ska vinna här hemma.

ANNONS

Förutom straffarna och de tappade poängen tyckte Erlingmark att IFK Göteborg gjorde en bra insats. Men de sena straffarna gav bitter eftersmak i det blåvita lägret.

– Det kändes som att vi gjorde det mesta rätt förutom de två straffarna. Det är två tillfälligheter. Det känns riktigt tråkigt. Jag är så jävla irriterad eftersom det inte ska vara straff. Man blir så förbannad när vi äntligen ska vinna här hemma.

Rieks: "Känns som en förlust"

Sören Rieks öppnade målskyttet i början av den andra halvleken och gjorde en stark insats på Blåvitts mittfält. Han var trots det lika besviken som sina lagkamrater efter poängtappet.

– Det är tungt. Det känns som en förlust. Vi har en del saker vi kan ta med oss, men det är klart att det är de sista tio minuterna som är i fokus nu. Vi får deppa i en dag eller två och sedan får vi köra igen.

Dahlberg: "Min reaktion talar för sig"

Målvakten Pontus Dahlberg var kanske den spelare som såg allra mest upprörd ut efter att domaren blåst av matchen.

– Jag tror att min reaktion efteråt talar för sig, så jag behöver nog inte säga mer, säger han, men utvecklar ändå sitt svar:

– Jag ser att den tar på handen och även om ingen spelare tar med handen medvetet, så ska det vara hands när den tar på handen och man har fördel av det.

ANNONS

Eriksson: Jäkligt tungt att få såna mot sig

Sebastian Eriksson fick spela med lagkaptensbindeln på armen efter att Mattis Bjärsmyr lämnat laget:

– Jag förstår att det är tufft för domarna när de knappt själva vet vad som är hands och vad som inte är hands. Jag vet inte heller vad regeln säger, det vet dem som jag sa knappt själva. Det jag vet är att det är jäkligt tungt att få såna mot sig.

Domaren står fast vid beslutet

Domaren Kaspar Sjöberg berättar efter matchen att han trots kritiken står fast vid sitt beslut att blåsa straff och att har tittat på tv-bilderna.

– Jag ser att bollen tar på handen men tycker inte att det är bestraffningsbar hands, säger Kaspar Sjöberg.

Varför?

– För det första är avståndet väldigt kort från spelaren som skjuter bollen upp på handen. För det andra gör han absolut ingen aktiv rörelse mot bollen med handen, utan han blir snarare påskjuten på handen.

– Jag står fast vid mitt beslut när jag ser situationen i efterhand.

ANNONS