Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

IFK vill förlänga med "Paka" – trots skadan

Trots knäskadan, IFK Göteborg vill förlänga med Patrik Karlsson Lagemyr, vars kontrakt går ut vid årsskiftet. – Vi tror väldigt mycket på ”Paka”, säger sportchefen Mats Gren.

ANNONS
|

Det var i måndags ”Paka” var tillbaka i spel efter 225 dagar utan. Endast 15 minuter in i U21-matchen mot Halmstads BK grinade oturen den 20-årige fotbollstalangen i ansiktet. Vid en efterföljande MR-undersökning framkom att han har drabbats av en fraktur i knäskålen, en skada som beräknas ta sex månader att läka.

Det kan innebära att det inte blir några allsvenska matcher för Patrik Karlsson Lagemyr under 2017, som är hans sista år på kontraktet med IFK Göteborg.

Under 2016 debuterade han i allsvenskan med två matcher från start, nio inhopp och två mål. Efter bakslaget har ”Paka” fått stöd från olika håll.

ANNONS

– Det har varit helt overkligt faktiskt. Det har gett mig massor med energi och glädje. Att så många visar uppskattning och bryr sig är väldigt fint, har han sagt till GP.

För IFK Göteborg är skadan också en missräkning. Tränaren Jörgen Lennartsson hade planerat att använda Karlsson Lagemyr i årets allsvenska, kanske redan i premiären mot Malmö FF 1 april. Mats Gren hade dessutom inlett arbetet med att få till ett nytt avtal med ”Paka”. Det arbetet påverkas inte av skadan.

– Vi är måna om ha ”Paka” kvar hos oss, han har inte hunnit bevisa det han har i sig. Vi tittar på förlängning hoppas det löser sig, säger sportchef Mats Gren.

– Han har haft tunga år bakom sig med ansiktsförlamning, körtelfeber, fot- och knäskada. Nu hoppas vi att han kan få en hel försäsong näst år. Och att han kan utnyttja den här situationen till något positivt och kanske bygga på sig ett par kilo muskler till. Vi försöker hitta ett längre avtal, för tidigt säga var det landar exakt.

Förutom Patrik Karlsson Lagemyr har följande spelare utgående kontrakt med IFK Göteborg: Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Sören Rieks, Mads Albaek, Mikael Boman, Martin Smedberg-Dalence, Erik Dahlin och Tobias Hysén (optionsår).

ANNONS

IFK Göteborg möter på lördagen Kalmar FF i en träningsmatch på Ullevi.

ANNONS