IFK och AIK möts i Dubai: "Match vi ser fram emot"

ANNONS
|

Flera allsvenska klubbar beger sig till Dubai för träningsläger under slutet av januari och början av februari. Två av lagen är de stora rivalerna IFK Göteborg och AIK som dessutom ska mötas i en träningsmatch 11 februari. Även om det verkar finnas en del osäkerhet kring mötet?

– Det är en match vi ser framemot. Att möta IFK Göteborg är att spela mot en av de sportsligt starkaste motståndarna i allsvenskan. Det går knappast att få en mer tävlingslik träningsmatch med inbyggd prestige, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Aftonbladet.

– Vi tycker dessutom att det är ett bra motstånd utifrån den fotboll Göteborg spelar och vad vi behöver förbereda oss för.

ANNONS

Osäkerheten kring mötet kommer från IFK Göteborg som inte verkar lika positiva till ett möte med AIK så tidigt på säsongen.

– Jörgen Lennartsson, som är på semester, ska ge det slutliga godkännandet. Om vi får AIK i ett läge senare i Svenska Cupen under våren eller tidigt allsvenskan så kanske det inte är så lyckat att lagen redan har mötts, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

– Möts lagen inte förrän senare i allsvenskan är det en bra träningsmatch, säger Gren.

ANNONS