Hysén: "Skönt för mig personligen"

Han var bänkad igen – men när Sören Rieks gick sönder fick veteranen Tobias Hysén chansen att visa vad han går för. Resultat: Två mål och ett assist. – Det är klart att det är skönt för mig personligen, säger han. Och IFK Göteborg kunde vinna mot Örebro med 3-2.

ANNONS
|

Hysén som anslöt till Blåvitt i vintras har haft svårt att få speltid den senaste tid ”Ur form” har varit den allmänna uppfattningen och Hysén har fått vänja sig vid att agera inhoppare.

– De som har spelat har gjort det bra. Och jag har inte riktigt fått till det när jag kommit in. Då finns det ingen anledning att byta. Det är så det är, de som sitter på bänken är där för att de som spelar är bättre. Då gäller det att komma in och visa, och i dag gjorde jag det.

Tobias Hysén kom efter en knapp halvtimme kom in istället för skadade Sören Rieks – och det dröjde det bara en kvart innan han tystat tvivlarna: 34-åringen var snabbast fram på returen på Jakob Ankersens skott och kunde peta in 1-0 för IFK Göteborg.

ANNONS

– Det var inte två överstegare och skott i krysset, men ett sånt mål är perfekt att få. Att få det självförtroendet att man står på rätt ställe, säger Hysén.

Den andra halvleken han knappt börjat innan gästande Örebro svarade. Jakob Ankersen förlorade en duell mot Astrit Ajdarevic, vilket gav Nahir Besara skottläget. Han drog snyggt in bollen i den bortre burgaveln.

LÄS OCKSÅ:Blåvitts storstjärna skadad – vred sig i smärtor

Matchen var inte av högsta kvalitet, och stundtals var spelet mer böljande än tränare Lennartsson förmodligen önskade. Men det var IFK som skapade mest. Och i den 56:e minuten passade Hysén fram till Elias Mar Omarsson, som drog till från distans. Ett pressat skott, som Oscar Jansson i ÖSK-målet tappade in. 2-1 till Blåvitt.

Med kvarten kvar var det dags för Hysén igen. Han tog emot bollen felvänd i straffområdet, vände snabbt upp – och satte distinkt bollen, lågt i bortre hörnet. 3-1 och Hyséns åttonde mål den här säsongen.

– Det målet är bra. Det är klart att det är skönt för mig personligen. Nu får vi se hur det blir med Sören, men risken är att han inte kan vara med. Och då hoppas jag att jag kan få fortsätta med det jag startat idag. Att jag kan vara med och skrapa ihop lite mål så vi kan nypa den där tredjeplatsen.

ANNONS

Matchen tycktes i det läget avgjord, men Astrit Ajdarevic skapade spänning när han nickade in reduceringen till 3-2 med tio minuter kvar.

IFK kunde dock hålla undan och är därmed åter sju poäng efter AIK i jakten på tredjeplatsen. Kanske kan en pånyttfödd skyttekung se till att Blåvitt lniper Europaplatsen.

– Idag kändes det väldigt bra. Pigg i benen, och det mentala blir lättare när man får mer tid. Det är aldrig kul att sitta på bänken, men man får räkna med att det kan hända, speciellt när man är lite äldre och inte har samma attribut som innan, säger Hysén.

ANNONS